Biber Dolması İçi Biber dolması, dolmalık biberlerin içinin çeşitli malzemeler ile doldurulması ile hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Bu dolgunun hazırlanması nispeten kolaydır ve Türkiye'nin her bölgesinde yaygın olarak yapılır. Etli ve etsiz olmak üzere iki çeşitte hazırlanabilir. Etli Biber Dolması İçi İçin Gerekli Malzemeler
Malzemelerin oranı genellikle göz kararı belirlenir. Biber sayısına göre malzemelerin miktarını ayarlamak önemlidir. Etli Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır? Pirinç karıştırma kabına eklenir. Dolmanın etli olması nedeniyle bulgur, pirincin yanında daha az oranda eklenir. Soğanlar çok ince doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler şeklinde doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Doğradığımız bu sebzeler karıştırma kabına eklenir. Üzerine nane, tuz, salça, kıyma ve zeytinyağı eklenir ve malzemeler çok ezmeden yoğrulur. Biberlerin içine tam dolmayacak şekilde doldurulur. Pirinç ve bulgurun pişerken şişeceği hesaba katılmalıdır, aksi takdirde biberler pişme sırasında patlayabilir. Etsiz Biber Dolması İçi İçin Gerekli Malzemeler
Yine malzemelerin oranı göz kararı belirlenir. Biber sayısına göre malzemelerin miktarını ayarlamak önemlidir. Etsiz Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır? Pirinç karıştırma kabına eklenir. Soğanlar çok ince doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler şeklinde doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Doğradığımız bu sebzeler karıştırma kabına eklenir. Üzerine nane, tuz, salça ve zeytinyağı eklenir ve malzemeler çok ezmeden yoğrulur. Biberlerin içine tam dolmayacak şekilde doldurulur. Pirinç ve bulgurun pişerken şişeceği hesaba katılmalıdır, aksi takdirde biberler pişme sırasında patlayabilir. Biber dolmalarınız piştikten sonra, üzerine biraz limon suyu sıkabilir ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Bu tarifin püf noktası, malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Şimdiden afiyet olsun. |