Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması

Etli pazı dolması, farklı dolma çeşitlerini sevenler için ideal bir seçenektir. Pazı, besleyici özellikleriyle bilinir ve ülkemizde bolca yetişir. Genellikle dolma yapımında, kavurma gibi yemeklerde kullanılır. Pazı dolmasını zeytinyağlı, etli veya tavuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Pazı, diğer yapraklı sebzelere göre daha hızlı pişer, bu da onu pratik bir seçenek haline getirir. Mevsiminde taze pazılarla yapılan bu dolma, özellikle kış aylarında sofralarımızı renklendirir. Şimdi, hep birlikte etli pazı dolması yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Etli Pazı Dolması İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 bağ pazı
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Arzu edilirse yenibahar, kişniş tohumu, zerdeçal gibi baharatlar

Etli Pazı Dolması Sosu İçin
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Etli Pazı Dolması Nasıl Yapılır?

Dolmayı yapmadan önce pirinci ayıklayın ve yıkadıktan sonra yarım saat kadar sıcak suyun içinde bekletin. Bir kâsede süzdüğünüz pirinci, kıymayı, doğradığınız soğan ve sarımsakları, ince kıydığınız maydanozu, domates ve biber salçasını, tuzu ve baharatları, zeytinyağını iyice karıştırın. İsterseniz elinizle yoğurabilirsiniz.

Pazıları önce yıkayın, daha sonra kaynattığınız suyun içine batırarak sadece 10 saniye kadar tutun. Ardından çıkarıp, sapların kalın yerlerini kesin. Pazı yapraklarını büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya bölebilirsiniz. Hazırladığınız iç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak yaprakları sarın. Dolmaları yayvan bir tencerenin içine sıralayın. Tencerenin altına pazının kestiğiniz saplarını koyun. Sarmaları üzerine yerleştirin. Hepsini hazırladıktan sonra, bir tavada tereyağı ve salçayı kızdırın. Buna 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kaynatın. Bu karışımı dolma tenceresinin içine dökün. Tencerenin kapağını kapatarak ocağa alın ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Daha sonra ılındığında, servis tabağına alarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yanında yoğurt da ikram etmeyi unutmayın. Etli pazı dolması ve yoğurt mükemmel bir ikilidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?