Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli pazı dolması, farklı dolmaları sevenler için tavsiye edilir. Pazı hem yararlı hem de ülkemizde bolca yetişen bir sebzedir. Genellikle dolma yapımında, kavurma gibi yemeklerde kullanılır. Pazı dolmasını zeytinyağlı, etli, hatta tavuklu bile yapabilirsiniz. Oldukça kolay pişen bir sebzedir. Asma yaprağından, kara lahana sarmasından bile hızlı pişer. Hazır kış gelmişken, pazılar taze iken, hep birlikte etli pazı dolması yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Etli pazı dolması
  • 1 bağ pazı
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş kuru sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Arzu edilirse yeni bahar, kişniş tohumu, zerdeçal gibi baharatlar
Etli pazı dolması sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Etli pazı dolması nasıl yapılır?

Dolmayı yapmadan önce pirinci ayıklayın, yıkadıktan sonra yarım saat kadar sıcak suyun içinde bekletin. Bir kâsenin içinde süzdüğünüz pirinci, kıymayı, doğradığınız soğan ve sarımsakları, ince kıydığınız maydanozu, domates ve biber salçasını, tuzu ve baharatları, zeytinyağını iyice karıştırın. İsterseniz elinizle iyice yoğurun.

Bundan sonra pazıları önce yıkayın, daha sonra kaynattığınız suyun içine batırdığınız pazı yapraklarını sadece 10 saniye kadar tutun. Sonra çıkarıp, sapların kalın yerlerini kesin. Pazıları yaprağın büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya bölebilirsiniz. Dolma yapabileceğiniz şekilde kesin. Hazırladığınız iç harcında 1 tatlı kaşığı kadar koyarak her birini yaprak sarar gibi sarın. Bunları yayvan dolma tenceresi içine sıralayın. Ancak tencerenin altına pazının kestiğiniz saplarını koyun. Sarmaları üzerine yerleştirin. Hepsini hazırladıktan sonra, tavanın içinde tereyağı ve salçayı kızdırın. Buna 2 su bardağı sıcak su koyarak kaynatın. Bunu dolma tenceresinin içine dökün. Kapağını kapatarak, ocağın üzerine alın. Ocağı kısarak, yaklaşık 40 dakika kadar etli pazı dolmasını pişirin. Daha sonra ılındığında, servis tabağına alarak konuklarınıza dolmayı ikram edebilirsiniz. Yanında yoğurt da ikram etmeyi unutmayın. Etli pazı dolması ve yoğurt mükemmel ikili.

Afiyet olsun.

Etli Pazı Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6