Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu; Diğer turşularımızdan biraz farklı olan biber dolması turşumuzun içini bildiğimiz dolmaya benzer dolduruyoruz:) Dolma yaparken içine bulgurlu harç koyuyoruz. Bunda ise sebzeli yani domates, biber ve sarımsaklı bir harç hazırlayıp dolduracağız. Çok farklı bir lezzete sahip olan bu tarifime denedikten sonra doyamayacaksınız. Buna garanti veriyorum:) Şimdi dilerseniz ben tarifimi vermeye başlayayım. Hadi kolay gelsin.

Biber Dolması Turşusu Malzemeleri
  • 2 kilo dolma biber (Küçüklerinden)
  • 5 adet taze domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 veya 4 adet yeşil biber
  • 1 avuç kırmızı süs biberi (Yeşilde olur)
  • 1 kâse soyulmuş sarımsak
  • 3 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
Biber Dolması Turşusu Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamak için öncelikle mevsiminde pazardan aldığımız dolma biberlerin saplarını temizleyip güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra bir kenarda bekletelim. Diğer bir yandan domatesleri ve biberleri de iyice yıkayıp, salata yapar gibi doğrayalım. Doğradığımız bu sebzenin içine bir su bardağı sirke, yarımşar yemek kaşığı tuz ve limon tuzu ekleyelim. Ardından sarımsakların yarısını incecik kıyalım ve bunu da bu sebzelerin içine ekleyip, hepsini birden harmanlayalım. İçine doldurmak için hazırladığımız bu sebzeli harcı elimizle tek tek dolma biberlerinin içine, dolduralım ve bir tepsiye dizelim. Bütün dolma biberlere aynı işlemi yapıp bitince, kalan iç harcın suyunu bir süzekten geçirelim. Bu suyun içine tekrar kalan tuzu, limon tuzunu, sirkeyi ve bidona göre biraz da su ilave ederek turşumuzun suyunu da hazırlamış olalım. Bütün bu işlemlerden sonra dolma biberleri ağızları yukarı bakacak şekilde turşu bidonumuza güzelce dizelim. Aralarına kalan sarımsaklarımı da serpiştirelim ve en son olarak hazırladığımız suyu en üstünden döküp turşu yapalım. Işlemimiz bitmiştir. Bidonumuzun etrafına dökülen sular için mutlaka bidonumuzun dışını yıkayarak temizleyelim. Biber dolması turşumuzu serin ve karanlık yerde muhafaza edelim. Diğer turşular gibi 15-20 gün sonra hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Biber Dolması Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber Dolması Püf Noktaları

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Fıstıklı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6