Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolması fırında ve tencerede yapılabilir. Kıymalı veya kıymasız yapılabilir. Fırında yapılan kabak dolması genellikle harcı pirinçli ve kıymalı olur. Kabak dolması kuru kabaktan da yapılabilir. Kuru kabak dolması fırında yapılmaz. Kabak dolması kıymasız ise soğuk olarak tüketilebilir. Kıymalı kabak dolması ise sıcak olarak tüketilmesi tercih edilir. Yemeği iki kere pişirmek lezzetli arttıracağından kabak dolmasını önce ocakta sonra fırında pişirmek daha lezzetli olmasını sağlayabilir.

Fırında Kabak Dolması Malzemeleri
  • 200 gram kıyma
  • 6 adet kabak
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 2 domates
  • Baharatlar:1 yemek kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kırmızı biber, yarım çay kaşığı sumak,1 tatlı kaşığı tuz. (Arzuya göre bir tutam dereotu)
Fırında Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabaklar yıkanır. Çizgi çizgi soyulur. Alt ve üst kısımlar kesilir. Her kabak ikiye bölünür. Bir kaba su konur. Bir tutam tuz ekilir. Kabaklar oyularak suyun içine konur. Harç hazırlanana kadar bekletilir. Pirinç nişastası gidene kadar iyice yıkanır. Bir kaba alınır. Salça ve yağ pirincin olduğu kaba konur. Kıymada kaba alınır. 1 demet maydanozun yarısı ince ince doğranır, bir tutam dereotu ince doğranır, pirincin olduğu kaba eklenir. Soğan küp doğranır; Sarımsak rendenin ince yerinde rendelenir, malzemelere eklenir. 1 bardak kaynamış su harcın içine yavaşça dökülür. Karabiber, tuz, sumak, kırmızı biber ekilir. Hazırlanan malzemeler karıştırılır. Dolmalık kabaklar süzülür. Tatlı kaşığıyla doldurulur. Domatesler söğüş olarak kesilir, dolmalara kapak yapılır. Hem ocakta hem fırında kullanılabilecek derin, küçük tepsiye dik olarak dizilir.15 dakika ocakta, kısık ateşte pişirilir. Yumuşamaya başlayınca önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede, 25 dakika pişirilir. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Fırında Kabak Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6