Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karın dolması, yapması çok zahmetli tadı da bir o kadar lezzetli bir yemektir. Ben içinin harcını yaparken kıymada kullanacağım. Siz damak tadınıza göre kıymayı eklemeyebilirsiniz. Karın dolması hazırlanırken aldığınız işkembenin iyi temizlenmesine dikkat etmek gerekir. İşkembedeki sası koku gitmezse, karın dolmasının tadını da kötü etkileyebilir.

Karın dolması malzemeleri
  • 1 kuzu işkembesi
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Toz biber, dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Reyhan, defne yaprağı
Karın dolması nasıl yapılır?

Kuzu işkembesini, sıcak suya batırıp çıkarın ve kazıyamaya başlayın. Daha sonra sırasıyla kaya tuzu, birkaç avuç karbonat, kabartma tozu ve sirkeyle yıkanır. Bol suyla durulamayı ihmal etmeyin. 2 günde sık sık suyunu değiştirin. Pişirmeye başlamadan 6-7 saat kadar önce, sarımsaklı yoğurt ile terbiyesini yapıp bekletin. Yoğurttan çıkarınca durulayın ve sonra da kurulayın. Yarım çay bardağı ıslatılmış bulgurla pirinci, 150 gram kıyma, dereotu, toz biber ve tuzla iyice karıştırın. Kuzu karnını bir makas yardımıyla dolmalık olacak şekilde kesin. İç malzemeler, kuzu karnına doldurulur ve teker teker iğne iplikle dikilir. İpleri kestikten sonra karın dolmasını süzgece koyup, bir sudan geçirin. Normal tencerede pişmesi hemen hemen imkânsızdır. Bu yüzden düdüklü tencere tercih edilmelidir. Kullanacağınız düdüklü tencereye, tereyağı, salça ve toz biberi koyup karıştırın. Daha sonra, tencereye sıcak su ekleyin. Karın dolmalarını da tencereye alıp, üzerine tuz, reyhan ve 2-3 tane defne yaprağını ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp karın dolmasını pişmeye bırakın. Karın dolmasın da defne yaprağı kullanılmasının amacı işkembenin sası kokusunu alıp, yemeğin lezzetini arttırmaktır. Servis yaparken de sirke, sarımsak ve limon suyu kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Karın Dolması Yorumları

soru

Eylül Beren

15 Nisan 2024 Pazartesi

Karın dolmasına bizim oralarda karın bumbar adı verilmektedir. Çok sevilen bir yemek ama midenin sindirmesi zor gibi gözüküyor. Çünkü oldukça elastik bir yiyecek. Bir keresinde yarım saat çiğnemiştim. Mide açısında herhangi bir sorun olur mu?

Cevap yaz
cevap

Admin

15 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba Eylül Beren,

Karın dolması veya bumbar, gerçekten pek çok kişinin severek tükettği bir yemektir. Ancak, sindirimi bazı insanlar için zor olabilir. Özellikle çiğnemesi zorsa, mide rahatsızlıkları yaşama ihtimaliniz olabilir. Bu tür yiyecekleri tüketirken daha küçük lokmalar halinde ve iyice çiğneyerek yemek, sindirim sisteminizi rahatlatabilir. Eğer mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız veya yaşama endişeniz varsa, doktorunuza danışmanızda fayda var.

Sağlıklı günler dilerim,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6