Kıymalı Enginar Dolması Kıymalı enginar dolması, hem görüntüsüyle göz alıcı hem de tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakan harika bir yemektir. Ülkemizde enginar tüketimi, olması gerekenin oldukça altındadır. Enginar, kalp ve damar sağlığı açısından son derece faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle bu değerli besin maddesinden daha fazla yararlanmak önemlidir. Enginar, genellikle hazır olarak satılır ve yapmanız gereken tek şey, içerisine sebze mi yoksa kıyma gibi başka bir besin maddesi mi koyacağınıza karar vermektir. Enginar, genellikle zeytinyağlı olarak yapılan bir yemektir; fakat kıymalı enginar dolması, enginar sevmeyenler veya yeni tatlar denemek isteyenler için iyi bir alternatiftir. Kıymalı enginar dolması yaparken, kıymalı harcın daha zengin ve renkli görünmesini isterseniz mutlaka garnitür kullanmaya özen gösterin. Bu şekilde hazırladığınız kıymalı enginar dolması, hem ara sıcak hem de ana yemek olarak sunulabilecek bir lezzet olarak değerlendirilebilir. Ayrıca sofralara da şık bir görüntü kazandırır. Yapımı oldukça kolay olan kıymalı enginar dolmasını denemeyi düşünen herkese şimdiden kolay gelsin. Kıymalı Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Enginar Dolması Sosu İçin
Kıymalı Enginar Dolması Nasıl Yapılır? Enginar dolmasını hazırlamak için öncelikle iç harcı hazırlayalım. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisine kuru soğan ve kıymayı biraz tuz ekleyerek soteleyin. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave ederek biraz daha kavurun. Daha sonra kıymalı harcın içerisine baharatlar ve hazır garnitürün tamamını ekleyip karıştırın. İç malzemeyi ocaktan alıp soğuması için bir kenara ayırın. Enginarları doldurabilmek için önce ayıklayıp yıkayın. Yıkanan enginarların suyu aktıktan sonra yarım limonun suyu ile içini ve dışını iyice ovun. Daha sonra tüm enginarları, hepsinin tek sıra halinde sığabileceği uygun bir tencereye dizin ve içerisine hazırlanan kıymalı harcın tamamını paylaştırın. Bir tavanın içerisinde tereyağı ile salça ve tuzla hazırlayacağınız sosun üzerine sıcak su ilave edin. Yemeği pişirmek için elde edilen bu salçalı suyu tencerenin bir kenarından yavaşça yemeğin içine dökün. Yemeğe konulacak su miktarının enginar kısımlarına kadar olması yeterlidir; aksi takdirde iç malzeme kaynama anında suya karışabilir. Kıymalı enginar dolmasını orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şimdiden herkese afiyet olsun. |