Fırında Kırmızı Biber Dolması Fırında kırmızı biber dolması, hem göze hem de damak tadınıza hitap eden, harika bir lezzettir. Kırmızı biberleri alırken dolma yapmaya uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Fırında Kırmızı Biber Dolması İçin Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Fırında Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır? Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Pirinci bol suyla yıkayıp, süzün. Bir tencereye soğanı, sarımsağı ve yağı koyup kavurun. Salçaları da ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra pirinci, kırmızı biberi, kara biberi, tuzu, nar ekşisini ve suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişerken sık sık karıştırmakta fayda vardır. Piştikten sonra reyhanı, kuru naneyi ve maydanozu ekleyip 20 dakika kadar dinlendirin. Kırmızı biberlerin baş kısımlarını kesip içini temizleyin ve birkaç yerine kürdan batırın. Daha sonra bu kırmızı biberlerin içine hazırlamış olduğunuz harcı doldurun. Kırmızı biberleri doldurduktan sonra tepsiye dizin. Üzerine bol sıvı yağ gezdirin. Daha sonra biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Fırında kırmızı biber dolmasını, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Kırmızı biber dolmasını fırından çıkartmadan 5 dakika kadar önce kuru nane serpin. 5 dakikada kuru naneyle piştikten sonra ılımaya bırakıp, daha sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Fırında kırmızı biber dolmasını daha lezzetli hale getirmek için bazı ekstra malzemeler ve ipuçları kullanabilirsiniz:
Bu tarif, misafirlerinizi etkilemenin harika bir yoludur ve sofralarınıza renk katar. Afiyet olsun! |
Mecra
19 Temmuz 2024 CumaKırmızı biberleri doldururken iç harcının yeterince pişmiş olması gerektiğini nasıl anlarım?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMecra, kırmızı biberleri doldururken iç harcının yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak için harcın renginin ve kıvamının değişip değişmediğine dikkat edebilirsin. Harç genellikle daha koyu bir renk alır ve kıvamı yoğunlaşır. Ayrıca, harcı tadıp tüm malzemelerin yumuşak ve pişmiş olduğundan emin olabilirsin. Herhangi bir çiğlik hissediyorsan, biraz daha pişirmen gerekebilir. Afiyet olsun!