Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması, her zaman kabak çiçeğini bulamasanız da bulduğunuz zaman mutlaka denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetli bir yemektir. Bu dolmayı yaparken kabak çiçeklerini düzgün bir şekilde yıkamanız gerekmektedir. Çünkü karıncalar bu çiçekleri çok sever. Hatta çiçekleri kısa bir süre suyun içinde bekletmenizi öneririz. Kapalı halde olduklarından, yıkamak biraz zor olabilir ancak bu oldukça önemlidir. Kabak çiçeği dolması genellikle tencerede yapılır. Ancak, vereceğimiz tarifte dolmayı fırında yapacağız. Fırında pişen her yemeğin lezzeti daha güzel olduğu için denemenizi öneririz. Şimdi hep birlikte zar zor bulduğumuz kabak çiçekleri ile dolmamızı hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kabak Çiçeği Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 18 adet kabak çiçeği
  • 100 gram yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Tavanın içine zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yemeklik ince şekilde doğradığınız soğanı ve yeşil biberi ekleyin. Hafif sotelendikten sonra, kıymayı ekleyerek sadece rengi dönene kadar kavurun. Domates salçasını ilave edin. En son sarımsağı ve minik doğradığınız domatesi ekleyerek pişirin. Malzemeler hazır olunca, içine yıkanmış pirinç, tuz ve baharatları ekleyin. 1 çay bardağı suyla birlikte kısık ateşte pişirin. Suyunu iyice çekince doğradığınız maydanozu ekleyerek, ocağın altını kapatın. Bu şekilde dolmanın iç harcı demlensin.

Kabak çiçeği çok çabuk pişeceği için iç harcı bu şekilde önden pişirmeniz gerekmektedir. Yıkanmış kabak çiçeklerinin nazikçe yapraklarını aralayın. İçine 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun. Hiç zorlamadan bunu yapmalısınız, çünkü çiçekler yırtılabilir. Malzemeyi koyunca, yaprakları tek tek kapatın. Kapatılan ucu tepsinin kenarına gelecek şekilde yerleştirin. Hepsini doldurduktan sonra kabak çiçeği dolmasının üzerine zeytinyağı gezdirin. İçine 4-5 yemek kaşığı kadar su ilave edin. Fırın tepsisini 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Yaklaşık 17-19 dakikada üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kabak çiçeği dolmasını sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Pirinçli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri