Fırında İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İncir Dolması

Fırında incir dolması, yapımı oldukça zevkli olan tatlılar arasında yer alır. Vücudun şeker ihtiyacının karşılanmasında etkili olan bu tatlı, yıllardan beri Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Diğer şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı olan fırında incir dolması, içerdiği düşük şeker oranı ve yağsız yapısıyla dikkat çeker. İncir, vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynar ve ceviz ile zenginleştirilmiş yapısı sayesinde oldukça besleyicidir. Çocuklara inciri sevdirmek için ideal bir tatlı olan fırında incir dolması, ülkemizde yetiştirilen taze ve organik incirlerle yapıldığında mükemmel bir lezzet sunar.

Fırında İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket kurutulmuş incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Gerekli miktarda süt
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 250 gram ceviz içi
  • İsteğe göre kaymak

Fırında İncir Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle incirleri bol suda yıkayıp, yumuşayana kadar ılık su içerisinde bekletelim. Bu bekleme süreci, incirlerin yumuşamasını sağlayacaktır. İncirler yumuşadıktan sonra süzgeç yardımıyla suyunu süzelim. Diğer taraftan, incirlerin içerisine koyacağımız cevizleri hazırlayalım. Yumuşayan incirlerin ortasından keserek içlerini ceviz ile dolduralım. Hazırladığımız cevizli incir dolmalarını bir borcamın içerisine yerleştirelim.

Bir tencereye 3 su bardağı sütü koyup, içerisine şekeri ilave ederek iyice karıştıralım. Daha sonra tencereyi ocağa koyup, sütü parmağı yakacak şekilde ısıtalım. Isınan şekerli süt içerisine vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım. Hazırladığımız sütlü karışımı borcamın içerisine dökelim. Süt, incirlerin üzerine gelecek kadar olmalıdır. Üzerini fazla geçmemesi tatlının kıvamını bozabilir. Hazırladığımız sütlü incirin içerisine kabuk tarçını bırakalım. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına, hazırladığımız incirli tatlıyı koyalım. İncirler sütün tamamını çekinceye kadar pişirelim. İncirler sütünü çektikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Fırında incir dolmasının soğumasının ardından, servis tabağına alarak üzerine isteğe bağlı olarak kaymak, Antep fıstığı veya ezilmiş ceviz gibi malzemelerle süsleyerek servise hazır hale getirelim. Yapımı oldukça kolay ve zevkli olan fırında incir dolması, servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kalori Alınırken Ne Kadar Tüketilmelidir

Dolma Kalori Alınırken Ne Kadar Tüketilmelidir

Antep Usulü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri