Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş patlıcan dolması, enfes tadı ile yemeye doyamayacağınız herkesin severek yiyeceği bir dolma tarifidir. Daha önceden kurutulmuş patlıcanların içi doldurularak yapılan bu tarif yapımı ile de oldukça basit ve pratiktir. İşte lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan kurutulmuş patlıcan dolmasının yapılışını beraber inceleyelim:

Kurutulmuş Patlıcan Dolması İçin Malzemeler
  • 20 adet kurutulmuş patlıcan,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı kuru nane,
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 buçuk su bardağı pirinç,
  • 2 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Bir tutam tuz,
  • Bir miktar karabiber, kimyon ve pul biber,
  • 5 dal maydanoz,
  • Bir miktar ılık su,
Kurutulmuş Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurutulmuş patlıcanları bir tencere içine alın ve üzerini geçene kadar su ekleyerek kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için kuru soğanı ince ince doğrayarak bir kabın içine alın ve içine pirinçleri de ekleyerek iyice karıştırın.

Daha sonra biber ve domates salçasını da ekleyerek biraz yoğurarak pirincin yumuşamasını sağlayın.

Kuru nane, karabiber, pul biber ve kimyon da eklenerek tüm malzemeler birbirine katılır.

Sarımsaklarınızı ezin ve maydanozları da ince ince doğrayarak iç harç içine alıp karıştırın.

En son olarak da nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek iç harcı kullanıma hazır bir hale getirebilirsiniz.

Daha önceden kaynatılan kurutulmuş patlıcanların içini bu harç ile doldurarak geniş bir tencere içerisine koyunuz.

Tüm patlıcanları doldurup hazırladıktan sonra bir tencere içerisine bir miktar yağ koyarak salça ekleyerek kavurun.

Bir miktar ılık su ekledikten sonra kurutulmuş patlıcan dolmasının içine bu salçalı suyu ekleyerek kısık ateşte ocağın üzerine bırakın.

Yaklaşık olarak 1 saat boyunca pişirdikten sonra artık kurutulmuş patlıcan dolmanız servis etmeye hazır hale gelmiş demektir.

Servis ve Sunum Önerileri

Kurutulmuş patlıcan dolmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya cacık ile sunum yaparak lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, üzerine ince doğranmış taze maydanoz serperek görsel açıdan da zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri