Tavuklu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavuklu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu biber dolması, sık yapılması gereken yemekler arasındadır. Yapımı oldukça kolay olan bu tarif, sağlık açısından da son derece faydalıdır. İçerdiği tavuk ve pirinç sayesinde besleyici bir yemek olup, çocuklara sevdirilmesi önem arz eder. Hem sebze hem de beyaz et içerdiğinden, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Özel misafirlere, aile bireylerine ve dost toplantılarında sevilerek tüketilen dolmalar arasındadır. Şimdi, tavuklu biber dolması yapımını paylaşalım.

Gerekli Malzemeler

  • Bir kilo dolmalık yeşil biber
  • Bir adet orta boy domates
  • Bir adet büyük boy kuru soğan
  • Bir parça tavuk göğsü
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam dereotu
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça

Tavuklu Biber Dolmasının Yapılışı

Öncelikle biberlerin saplarını temizleyin ve altlarından küçük bir delik açın. Bu, biberlerin içine suyun daha kolay girmesini sağlar.

Diğer taraftan, dolmalar için iç harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağın yarısını koyup ocağın altını açın. Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayarak tencereye ekleyin ve karıştırın. Kuru soğanı soyup doğrayarak kavrulan tavuk göğsünün üzerine ilave edin. Yaklaşık beş dakika soğanla tavuk göğsünü kavurduktan sonra ocaktan alın. Pirinçlerin içine, maydanoz, dereotu ve naneyi küçük doğrayarak karışıma ilave edin. Baharatları, tuzu ve salçayı ekleyip iyice karıştırın. Böylece dolma için iç harcı hazırlamış olursunuz.

Şimdi biberlerin üzerinde bir santim kadar boşluk kalacak şekilde hazırladığınız iç harçla doldurun. Biberleri doldururken bastırmamak son derece önemlidir. Aksi takdirde biberlerin içinin belirli bölümleri çiğ kalabilir. Bütün biberleri doldurduktan sonra domatesi kapak olacak şekilde dilimleyin ve biberlerin üzerine kapatın. Teflon tencereye doldurduğunuz biberleri dizin. Kalan salça, tuz ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp bir bardak su ile sulandırarak dolmaların üzerine gezdirin. Dolmaların üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edip üzerlerine bir tabak kapatın ve ocağın altını açın. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Yarım saat sonra ocağın altını kapatıp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra, isteğe bağlı olarak yanında ayran, yoğurt veya salata ile servise hazırlayın. Tavuklu biber dolması servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuklu Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6