Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı biber, kırmızı rengi ile gözümüze hitap eden, tadı ile yemeklerimize lezzet katan ve içinde bulunan mineral ve vitaminlerle adeta bir şifa deposudur. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Limonun sahip olduğu C vitamininden daha fazlasını içerir ve bu sayede vücudumuzun kolajen yapımında etkin bir rol oynar. Kolajen, daha sağlıklı dişler, cilt, diş etleri ve daha esnek tendonlar ve kan damarlarına sahip olmamıza yardımcı olur. Kırmızı biber, güçlü antioksidanlar içerir ve vücudumuzda toksin maddelerin birikmesini önleyerek ciddi hastalıklara, özellikle kansere karşı koruyucudur. Solunum, sindirim ve kalp sağlığına da dosttur. Mide salgılarını dengeler ve böylelikle gastrit ve ülser gibi yaygın mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Ayrıca kış hastalıklarının iyileşmesinde de etkili bir rol oynar. Diyet yapanlar için de ideal bir besindir çünkü kırmızı biber, vücutta yağ birikimini önler ve endorfin sağlayarak mutluluk verir.

Kırmızı biber ile birçok yemek yapılmaktadır ve Anadolu'da kırmızı biber oldukça sevilir. Kırmızı biber dolması da bu yemeklerden biridir.

Kırmızı Biber Dolması Malzemeleri

  • 9-10 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ taze nane
  • Karabiber, tuz, kırmızı toz biber

Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberlerin saplarını dikkatlice içe doğru bastırarak çekirdeklerini çıkarın ve yıkayın. Yıkadıktan sonra sularının süzülmesini bekleyin. Bir başka tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden yıkanmış pirinçleri kavrulmuş soğanlara ekleyerek 3-5 dakika daha kavurun. Domatesleri yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra nane ve maydanozu ince ince doğrayarak tencereye ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve kırmızı toz biberini ekledikten sonra biraz daha kavurun. Bu şekilde kırmızı biber dolmasının iç harcını hazırlamış oluyorsunuz. Daha sonra hazırladığınız bu içi, suyu süzülen kırmızı biberlerin içine doldurun. Doldurduğunuz kırmızı biberlerin üzerini, dilerseniz kabukları kesilmemiş domates dilimleri ile kapatabilirsiniz. Tencereye dizdiğiniz kırmızı biber dolmalarının yarısına kadar su ekleyin. İlk önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin. Pişip pişmediğini öğrenmek için ara sıra çatal ile kontrol edin. Daha sonra pişince servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri