Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biber Dolması, Lezzetiyle dillerden düşmeyen dolma çeşitleri ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle hemen hemen bütün yaş grupları tarafından tercih edilmektedir. Her kişinin tercih ettiği dolma çeşidi farklıdır. Zengin Türk mutfağında birden fazla dolma çeşidi bulunmaktadır. Dolmaların tarifleri ve tatları kişiden kişiye ve yöreden yöreye değişmektedir. Fırın yemeği sevenler içinde dolma çeşidi bulunmaktadır. Bu tariflerden biri de fırında biber dolmasıdır. Fırında biber dolmasının tarifi şu şekildedir.

Fırında Biber Dolması malzemeleri
  • 10-12 adet dolmalık yeşil biber
  • 1- 1,5 su bardağı pirinç
  • 300 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 21,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 60 gram tereyağı
Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle dolmalık biberleri temizce yıkayın ve daha sonra sapını çıkarmak için sapının yanından içe doğru bastırarak sapını çıkartın. Sapını çıkardıktan sonra içindeki tohumları da silkeleyerek çıkartın. Biberin saplarını atmayan daha sonra üzerini kapamak için lazım olacaktır. Biberleri hazırladıktan sonra kenara koyun ve iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için öncelikle pirinçleri yıkayın. Daha sonra pirinçleri bir kabın içerisinde yarım saat ılık suyun içinde bekletin. Yarım saat beklettikten sonra pirinçleri süzün ve üzerine doğranmış soğanları, kıymayı, maydanozu, yağını, baharatlarını ve tuzunu ilave ederek karıştırın. İç harını hazırladıktan sonra daha önceden hazırladığını biberlerin içini hazırladığınız iç harcı ile doldurun. Biberlerin içine çok doldurmamaya dikkat edin. Çünkü pişerken dağılabilir. Biberlerin içini doldurduktan sonra çıkardığınız saplar ile biberlerin ağzını kapatıp tencereye dizin. Dizme işlemi bittikten sonra biberlerin üzerinden 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve pişmesi için yetecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra dolmaları orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler piştikten sonra biberler tencereden çıkartıp fırın tepsisine dizin. Dizdikten sonra her bir dolma biberinin üzerine parça parça tereyağı koyun. Daha sonra 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavun Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Dolma Kalori Alınırken Ne Kadar Tüketilmelidir

Dolma Kalori Alınırken Ne Kadar Tüketilmelidir

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6