Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması, Kaburga dolmasını yapmak biraz zahmet ve beceri istemektedir. Lezzetiyle dillerden düşmeyen kaburga dolması yörelere göre isimleri de değişmektedir. Kaburga dolmasının yapılışı şu şekildedir;

Kaburga Dolması Malzemeleri
  • 1 adet 7-8 kalemlik kuzu kaburga
  • 1 adet büyük boy yemeklik soğan
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu+ 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz
  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 3 çorba kaşığı tereyağ+3 çorba kaşığı tereyağı
Et Marinesi
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2-2,5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?

Kaburga dolmasının yapımına ilk öncelikle etleri marine ederek başlayın. Etin marinesi için kimyonu, tuzu, soğanı, yoğurdu, karabiberi ve zeytinyağını bir robotun içinde iyice karıştırın. Kaburganın bir tarafını kemik ile et arasına, etin kenarlarını kemikten bir bıçak yardımıyla bir cep açın. Dikkat etmenin gereken kesme işlemini yaparken etin kenarlarını kemikten ayırmadan kesmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız et marinesi ile etin bütün dış yüzeyini tamamen kaplayın. Etin her yerine eşit gelecek şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabına bırakın. Marine edilmiş kaburga buzdolabında dinlenirken siz de iç malzemesini hazırlayın. İç malzemesi için bir tavanın içine 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağı içerisine 1 adet küp-küp doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince bademleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Eğer bademlerin daha kıtır kıtır olmasını istiyorsanız bademleri önceden kavurun. Daha sonra baharatlarını ekleyin ve baharatları ile 4-5 dakika daha kavurun. Daha sonra pirincini ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve 15 dakika malzemeleri pişirin. Pişme işlemi devam ederken buzdolabına dinlenmesi için eti çıkarın. Bıçak yardımıyla açtığınız cebin içini tuzlayın. Daha sonra hazırladığınız pilavı doldurun. Aşırı doldurmamaya özen gösterin. Çok dolarsa pişme esnasında patlayabilir. Doldurma işlemi bittikten sonra etin açık kalan kenarlarını bir iğne ve fırın ipi ile dikin. Kenarlarında acık yerin kalmaması gerekmektedir. Daha sonra kısık ateşte 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerenin içinde eritin. Eriyen tereyağını kaburganın önce etli tarını, ardından diğer yüzeyini tereyağı ile soteleyin. Soteleme işlemi bittikten sonra Tencerenin dibine 2 su bardağı et suyu ekleyin kapağını kapatarak bir saat bir tarafını bir saat da diğer tarafını pişirin. Etler piştiğinde servis yapabilirsiniz. Servis yaparken dikişleri, kemikleri çıkarın.

Afiyet olsun.

Kaburga Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6