Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması İçin Gereken Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biber

Zeytinyağlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabakları soyup, ikiye ayırın. Kaşık ya da oyacak yardımıyla kabakların içini oyun. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız soğan ve domatesleri derin bir kaba alın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün ve domateslerin üzerine ekleyin. Dereotunu iyice yıkayıp ince ince kıyın ve harca ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları da harca ekleyin. Daha sonra harcı iyice karışana kadar karıştırın.

Hazırladığınız harcı oyduğunuz kabakların içine doldurun. Daha sonra tencereye dizip üzerlerini dilimlenmiş domatesle kapatın. 2 su bardağı suyu ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirin. Dolmalar soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Kabakları oymak için özel oyucular kullanabilirsiniz, bu işinizi kolaylaştırır.
  • Daha fazla aroma için harca taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme sırasında tencerenin kapağını kapalı tutarak buharın içeride kalmasını sağlayabilirsiniz; bu, kabakların daha hızlı ve eşit pişmesini sağlar.
  • Dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirerek servis ederseniz lezzeti artırabilirsiniz.

Servis Önerileri

Zeytinyağlı kabak dolmasını yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında taze yeşilliklerden oluşan bir salata da ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İbsan

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kabakların içini oyarıken hangi aleti kullanmak daha pratik olur? Ayrıca, kabakların pişme süresini kısaltmak için başka hangi yöntemleri önerebilirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İbsan, kabağın içini oymak için en pratik alet genellikle bir dondurma kaşığı veya oyma bıçağıdır. Bu aletler hem kullanışlı hem de kabakların içini hızlıca ve kolayca temizlemenize yardımcı olur.

Kabakların pişme süresini kısaltmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
1. Kabağı ince dilimlemek: Daha ince dilimler, kabağın daha hızlı pişmesini sağlar.
2. Mikrodalgada ön pişirme: Kabak dilimlerini mikrodalgada kısa bir süre ön pişirerek, fırında veya tavada pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
3. Buharda pişirme: Kabakları buharda kısa sürede pişirerek daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri