Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu kabak dolması, yapımı kolay ve besleyici yemekler arasında yer alır. Kabak, içerdiği vitamin ve minerallerle oldukça faydalı bir sebzedir. Magnezyum, demir gibi mineraller açısından zengin olan kabak, haftada en az bir kez tüketilmelidir. Kabak dolmasının bulgurla yapılması, besleyici ve doyurucu olmasını sağlar. Özellikle diyet yapanlar ve çocuklar için uygun bir yemektir. İçerdiği lif oranı sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Şimdi, bulgurlu kabak dolmasının yapımını adım adım inceleyelim.

Bulgurlu Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeler
  • 5 adet büyük boy kabak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 100 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam maydanoz

Sosu İçin
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Bulgurlu Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Bulgurları bol suda yıkayıp süzgeç yardımıyla suyundan arındırıp, derin bir kâsenin içerisine koyalım. Kuru soğanı soyup ince ince doğrayarak üzerine ilave edelim. Domatesleri soyup küp küp doğrayıp karışıma ekleyelim. Sarımsağı ezip karışıma ilave edelim. Maydanozu yıkayıp küçük küçük doğrayarak karışıma ekleyelim. Kıymayı, tuzu, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve zeytinyağının yarısını karışıma ekleyip iyice karıştıralım. Böylelikle kabak dolmasının iç harcını hazırlamış olalım.

Kabakları bol su ile yıkayıp üstlerine çizikler çekerek eşit üç parçaya ayıralım. Bütün kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini oyalım. Hazırladığımız iç harcı ile oyduğumuz kabakların üzerinde bir santim kadar boşluk kalacak şekilde dolduralım. İç harcı bastırmadan dolduralım, aksi halde bulgurun pişmesine engel olabilir. Bütün kabakları doldurduktan sonra yanmaz tencerenin içerisine dizelim.

Sos harcını hazırlayalım. Bir kabın içerisine salça, baharat, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak kabak dolmasının üzerine dikkatli bir şekilde dökelim. Üzerine kalan zeytinyağını ilave edelim. Tencereyi ocağa koyup kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim. 20 dakika sonra bulgurlu kabak dolması pişmiş olup servise hazır hale gelir. Yanında sarımsaklı yoğurt veya ayran ile servis edelim.

Afiyet olsun.

Bulgurlu Kabak Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Güncel

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Arap Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6