Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma

Dolma biberi ile yapılan yemekler, birçok kişi tarafından oldukça sevilmektedir. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan lezzetli yemek sevdiklerinizi mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere fırında dolma biber tarifini anlatacağız ve dikkat etmeniz gereken bazı hususlar hakkında bilgi vereceğiz. İşin püf noktalarına dikkat etmeniz halinde, çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Şimdi gelelim fırında dolma biber yemeğimizin yapımına.

Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber (Yazdan itibaren dondurucuda beklettiğiniz biberleri kullanabilirsiniz; bu, fırında dolma yemeğinizi daha da lezzetli yapacaktır.)

İç Malzemesi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar sıcak su

Fırında Dolma Biber Nasıl Yapılır?

Boş ve geniş bir tavanın içerisine kuru soğanları ince ince doğrayalım. Soğanların sıvı yağ ile iyice kavrulmasını bekleyelim. Pirinç ve salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 2 çay bardağı sıcak su ekleyelim ve ardından harcımızı iyice karıştıralım. Kısık ateşte harcımızı pişirelim. Pişmeye yakın bir zamanda nane, kırmızı pul biber ve tuz gibi baharatları ekleyelim. Kendi zevkinize göre sevdiğiniz bir baharatı da eklemeniz mümkündür. Son olarak sarımsakları ilave edelim.

Bu yemeği fırında yapacağımız için, iç harcı tencerede hazırlıyoruz. Artık dolmalık biberlerimizin içlerine harcımızı koyabiliriz. Dondurucuda beklettiğiniz biberleri fazla bekletmeden kullanmanız gerekir. Hatta gerekirse buzları tam olarak çözülmeden pişirmeniz, fırında dolma yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Dolmalarımızı fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirmeyi unutmayın; aksi takdirde üzerinin yanması söz konusu olabilir. Ardından boş bir kapta su ile salçayı iyice çırpıp tepsiye gezdirelim. Suyumuzun sıcak olmasına ve dolmalık biberlerin üzerine geçecek şekilde dökmeye dikkat edelim. Tüm bu püf noktalarına dikkat etmeniz halinde çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Son olarak, daha öncesinde 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Yemek artık hazırdır. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun.

Fırında Dolma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber Dolması Püf Noktaları

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6