Fırında Dolma Dolma biberi ile yapılan yemekler, birçok kişi tarafından oldukça sevilmektedir. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan lezzetli yemek sevdiklerinizi mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere fırında dolma biber tarifini anlatacağız ve dikkat etmeniz gereken bazı hususlar hakkında bilgi vereceğiz. İşin püf noktalarına dikkat etmeniz halinde, çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Şimdi gelelim fırında dolma biber yemeğimizin yapımına. Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler
İç Malzemesi İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Fırında Dolma Biber Nasıl Yapılır? Boş ve geniş bir tavanın içerisine kuru soğanları ince ince doğrayalım. Soğanların sıvı yağ ile iyice kavrulmasını bekleyelim. Pirinç ve salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 2 çay bardağı sıcak su ekleyelim ve ardından harcımızı iyice karıştıralım. Kısık ateşte harcımızı pişirelim. Pişmeye yakın bir zamanda nane, kırmızı pul biber ve tuz gibi baharatları ekleyelim. Kendi zevkinize göre sevdiğiniz bir baharatı da eklemeniz mümkündür. Son olarak sarımsakları ilave edelim. Bu yemeği fırında yapacağımız için, iç harcı tencerede hazırlıyoruz. Artık dolmalık biberlerimizin içlerine harcımızı koyabiliriz. Dondurucuda beklettiğiniz biberleri fazla bekletmeden kullanmanız gerekir. Hatta gerekirse buzları tam olarak çözülmeden pişirmeniz, fırında dolma yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Dolmalarımızı fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirmeyi unutmayın; aksi takdirde üzerinin yanması söz konusu olabilir. Ardından boş bir kapta su ile salçayı iyice çırpıp tepsiye gezdirelim. Suyumuzun sıcak olmasına ve dolmalık biberlerin üzerine geçecek şekilde dökmeye dikkat edelim. Tüm bu püf noktalarına dikkat etmeniz halinde çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Son olarak, daha öncesinde 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Yemek artık hazırdır. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun. |
Tohum
13 Temmuz 2024 CumartesiDolma biberlerini dondurucudan çıkardığımda hemen mi kullanmalıyım, yoksa biraz bekletmem mi gerekiyor? Ayrıca, biberleri fırında pişirirken üzerlerinin yanmaması için ne kadar sıvı yağ kullanmalıyım?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiTohum, dondurucudan çıkardığın dolma biberlerini hemen kullanmak yerine biraz bekletirsen daha iyi sonuç alırsın. Biberlerin biraz çözülmesi, pişirme sırasında daha eşit ısınmalarını sağlar. Fırında pişirirken üzerlerinin yanmaması için biberlerin üzerine hafifçe sıvı yağ sürmek yeterli olacaktır. Yaklaşık 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı biberlerin üzerine fırça yardımıyla sürersen, hem yanmalarını engeller hem de güzel bir parlaklık kazandırırsın. Afiyet olsun!