Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma

Dolma biberi ile yapılan yemekler, birçok kişi tarafından oldukça sevilmektedir. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan lezzetli yemek sevdiklerinizi mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere fırında dolma biber tarifini anlatacağız ve dikkat etmeniz gereken bazı hususlar hakkında bilgi vereceğiz. İşin püf noktalarına dikkat etmeniz halinde, çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Şimdi gelelim fırında dolma biber yemeğimizin yapımına.

Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber (Yazdan itibaren dondurucuda beklettiğiniz biberleri kullanabilirsiniz; bu, fırında dolma yemeğinizi daha da lezzetli yapacaktır.)

İç Malzemesi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar sıcak su

Fırında Dolma Biber Nasıl Yapılır?

Boş ve geniş bir tavanın içerisine kuru soğanları ince ince doğrayalım. Soğanların sıvı yağ ile iyice kavrulmasını bekleyelim. Pirinç ve salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 2 çay bardağı sıcak su ekleyelim ve ardından harcımızı iyice karıştıralım. Kısık ateşte harcımızı pişirelim. Pişmeye yakın bir zamanda nane, kırmızı pul biber ve tuz gibi baharatları ekleyelim. Kendi zevkinize göre sevdiğiniz bir baharatı da eklemeniz mümkündür. Son olarak sarımsakları ilave edelim.

Bu yemeği fırında yapacağımız için, iç harcı tencerede hazırlıyoruz. Artık dolmalık biberlerimizin içlerine harcımızı koyabiliriz. Dondurucuda beklettiğiniz biberleri fazla bekletmeden kullanmanız gerekir. Hatta gerekirse buzları tam olarak çözülmeden pişirmeniz, fırında dolma yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Dolmalarımızı fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirmeyi unutmayın; aksi takdirde üzerinin yanması söz konusu olabilir. Ardından boş bir kapta su ile salçayı iyice çırpıp tepsiye gezdirelim. Suyumuzun sıcak olmasına ve dolmalık biberlerin üzerine geçecek şekilde dökmeye dikkat edelim. Tüm bu püf noktalarına dikkat etmeniz halinde çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Son olarak, daha öncesinde 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Yemek artık hazırdır. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tohum

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Dolma biberlerini dondurucudan çıkardığımda hemen mi kullanmalıyım, yoksa biraz bekletmem mi gerekiyor? Ayrıca, biberleri fırında pişirirken üzerlerinin yanmaması için ne kadar sıvı yağ kullanmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tohum, dondurucudan çıkardığın dolma biberlerini hemen kullanmak yerine biraz bekletirsen daha iyi sonuç alırsın. Biberlerin biraz çözülmesi, pişirme sırasında daha eşit ısınmalarını sağlar. Fırında pişirirken üzerlerinin yanmaması için biberlerin üzerine hafifçe sıvı yağ sürmek yeterli olacaktır. Yaklaşık 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı biberlerin üzerine fırça yardımıyla sürersen, hem yanmalarını engeller hem de güzel bir parlaklık kazandırırsın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Güncel

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri