Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eder. Özellikle mevsiminde taze toplanan biberlerle yapıldığında benzersiz bir lezzet sunar. Kış aylarında da bu lezzeti sofrasından eksik etmek istemeyenler yaz aylarında dolmalık biberleri oyarak derin dondurucuda saklayabilirler. Böylece kışın diledikleri zaman biberleri doldurup pişirebilirler. Etli biber dolmasının yapımı zor değildir. İç harcı hazırlandıktan sonra biberler doldurulur ve ister fırında ister tencerede kısa sürede pişirilir.

Etli Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük domates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Etli biber dolması yapımına başlamadan önce biberler yıkanır ve sap kısımları dikkatlice oyularak çıkarılır. Dolmalık biberlerin çok büyük olmaması tercih edilir ve mümkünse doğal, yerli biberler kullanılır. Bu sayede yemek daha lezzetli olacaktır. Oyulan biberler bir kenara alınır.

İç harcı hazırlamak için ilk olarak bir tencereye ince doğranmış kuru soğan eklenir ve yarım su bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Soğanlar pembeleşince bir yemek kaşığı salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından kıyma eklenir ve kavrulur. Kıyma piştikten sonra yıkanmış pirinç eklenir. Baharatlar (nane, pul biber, karabiber, tuz) ilave edilir ve iyice karıştırılır. Bir su bardağı kadar su eklenip, iç harç suyu çekene kadar pişirilir. Harç piştikten sonra ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir.

İç harç biraz soğuduktan sonra biberlerin içi tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur. Tüm biberler doldurulduktan sonra, bıçakla her birine bir iki kesik atılır ki suyu içine çekebilsin. Bu aşamada, iki adet domates biberlerin ağzını kapatacak şekilde dilimlenir ve biberlerin üzerine yerleştirilir. Biberler tencereye dizilir ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Bir yemek kaşığı salça, tuz ve yarım su bardağı sıvı yağ karıştırılıp tencereye ilave edilir. Tencere ocağa alınır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Etli biber dolması piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir. Bu lezzetli yemeği yoğurt ile servis ederek sofranızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Etli biber dolması, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İçerdiği protein, karbonhidrat ve vitaminler ile dengeli bir öğün sunar. Bu tarifi, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşarak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Etli Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6