Sumaklı etli kuru dolma tarifini okudukça, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağındaki yerini düşündüm. Kuru dolmanın içinde et ve pirinç karışımının baharatlarla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu lezzeti mutlaka denemek lazım. Sumak eklenmesi, gerçekten tarifin farklı bir boyut kazanmasını sağlıyor. Kuru biber ya da patlıcan kullanarak hazırlamak da harika bir fikir. Hazırlık aşamasındaki detaylar, özellikle kuru sebzeleri yumuşatmanın önemi beni etkiledi. Pişirme süresi de oldukça makul görünüyor, ama malzemelerin kalitesine dikkat etmek gerektiği belirtilmiş. Yanında yoğurt ya da cacık ile servis etmek de iyi bir öneri. Sonuçta hem lezzetli hem de besleyici bir yemek ortaya çıkıyor. Bu tarife bir şans vermek şart!
Sumaklı etli kuru dolma tarifini okudukça, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağındaki yerini düşündüm. Kuru dolmanın içinde et ve pirinç karışımının baharatlarla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu lezzeti mutlaka denemek lazım. Sumak eklenmesi, gerçekten tarifin farklı bir boyut kazanmasını sağlıyor. Kuru biber ya da patlıcan kullanarak hazırlamak da harika bir fikir. Hazırlık aşamasındaki detaylar, özellikle kuru sebzeleri yumuşatmanın önemi beni etkiledi. Pişirme süresi de oldukça makul görünüyor, ama malzemelerin kalitesine dikkat etmek gerektiği belirtilmiş. Yanında yoğurt ya da cacık ile servis etmek de iyi bir öneri. Sonuçta hem lezzetli hem de besleyici bir yemek ortaya çıkıyor. Bu tarife bir şans vermek şart!
Cevap yaz