Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil biber dolması; yaz mevsimlerinin en güzel yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Ülkemizde seracılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte yaz mevsiminde yedeğimiz tüm sebze ve meyvelere her mevsimde ulaşma şansına sahibiz. Her ne kadar yaz mevsimindeki kadar lezzetli olmasa da canınız çektiğinde kışın da bulacağınız yeşil dolma ile harika dolma biberi yemeği yapmanız mümkündür. Ancak benim size en büyük tavsiyem eğer derin dondurucunuz varsa ve yer sıkıntısı yaşamıyorsanız yaz mevsiminde aldığınız doğal dolma biberlerini burada saklayarak kışın tüketmenizdir. Yaz mevsiminde mutlaka kış için hazırlık yapılır. Dolma biberin ise saklanması belki de bu hazırlıklar içerisinde en zahmetsiz olanıdır. Böylece doğal ve sağlıklı beslenmiş olursunuz. Dolma biberini yapmak sanki çok büyük hüner ister diye düşünebilirsiniz. Aslında burada en önemli olan husus dolma biberinin içerisinde kullanacağınız harcın lezzetli olması ve dolmaları doldururken pirinci çok sıkıştırmadan yapmaya özen gösterilmesidir.

Yeşil biber dolmasının malzemeleri
  • 1 kilo dolmalık biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 100 gr. Dana kıyma,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 adet domates,
  • Biraz biber salçası,
  • 1 tutam dereotu,
  • 4-5 dal taze nane,
  • 1 yemek kaşığı kuru nane,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı sumak,
  • Yeteri kadar tuz,
Yeşil biber dolması nasıl yapılır?

Yeşil dolma biberinin yapımı için ilk önce dolmalık biberlerin hazırlanması gerekmektedir. Bunun için biberlerin ağız kısımlarını kırmamaya özen göstererek açın ve bol su ile yıkayıp bir çay tepsisine dizin. Bu arada dolmanın içini hazırlamaya başlayın. Öncelikle pirinci yıkayıp derin bir kaba alın. Üzerine tüm yeşillikleri ve kuru soğanı doğrayın. Daha sonra domates ve sıvı yağın yarısı hariç kalan tüm malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. İç malzemesi hazır olduğunda dolmalık biberleri kaşık yardımıyla doldurmaya başlayın. Biberleri azına kadar doldurursanız dolmanız başarısızlıkla sonuçlanır. Bu nedenle sadece yarısına biraz geçirecek kadar doldurun. Dolam biberlerin tamamı doldurulduğunda ağız kısımların domates ile kapatın. Arzu ederseniz bazılarının ağzına da dolmanın kendi saplarını kapatabilirsiniz. Fakat çekirdeklerini ayırmayı unutmayın. Dolam biberleri uygun bir tencereye dizin. Ben üzerine soğan ve patates doğruyorum çok lezzetli oluyor. Eğer tencerede boşluk kalırsa buraya da patates ya da domates doldurabilirsiniz. Yeşil biber dolmasının üzerini kapatacak kadar sıcak su ve kalan sıvı yağını ilave ederek ocakta orta derecede pişirin.

Afiyet olsun.

Yeşil Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6