Kadayıf Dolması Kadayıf Dolması, Erzurum'dan ünü bütün ülkeye ve hatta bütün dünyaya yayılmış olan çok lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. Kadayıf dolması, Erzurum ile özdeşleşmiştir ve Erzurum denince akla ilk gelen tatlılardan biridir. Lezzeti ile büyük bir üne kavuşmuş olan bu muhteşem tatlıyı evlerinizde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ve en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kadayıf Dolması Malzemeleri
Bulamaç İçin
Kızartmak İçin
Şerbeti İçin
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır? Kadayıf dolmasını yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye şekeri alıyoruz. Üzerine üç su bardağı su ilave edip orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. İndirmeye yakın, limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra soğuması için balkona alıyoruz. Geniş bir kasenin içinde yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine su ile süt ilave edip güzelce karıştırın. Tel kadayıftan bir miktar alıp, elinizin genişliğinde didikleyin. İçerisine ceviz içi yerleştirip sarın. Yarısına gelince tıpkı yaprak sarar gibi kenarlarının fazla kısımlarını içeri doğru kıvırıp sarmaya devam edin. Kadayıf bitinceye kadar bu şekilde sarmaya devam edin. Ocağa kızartma tavasını koyun ve üzerine sıvı yağı ilave edin ve yağı kızdırın. Sardığınız kadayıf dolmalarını önce yumurtalı harca batırın, fakat fazla bulamayın. Ardından kızgın yağın içine atın ve pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra soğuk şerbete atın. Birkaç dakika bekledikten sonra çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek ister sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |