Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu biber dolması: Geleneksel Türk mutfağının önde gelen yemeklerinden olan dolma, zeytin yağlı, etli, nohutlu ekşili sofraların vazgeçilmez ana yemeklerindendir. Dolma genelde pirinçle yapılmaktadır. Fakat, pirinç yiyemeyen şeker hastaları ya da diyet yapan kişiler dolmayı bulgurlu yaparak hem kalorisini düşürür hem de daha doyurucu hale getirir. Şimdi sizlere bulgurlu biber dolmasının tarifini sunacağım.

Bulgurlu Biber Dolması Malzemeleri: (4 kişilik)
  • 12 adet dolmalık yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Iki orta boy kuru soğan
  • Üç adet domates
  • Bir büyük kâse pilavlık bulgur
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir büyük kâse sıcak su
  • Tuz, karabiber, kuru nane
Bulgurlu Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Domatesler güzelce yıkanır kabukları soyularak yemeklik doğranır. Bir taraftan bulgur yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tencereye alınarak soğan ve sarımsak biraz tuz ile kavrulur. Salça eklenerek birkaç dakika daha sotelenir. Ardından domatesler eklenerek ezilinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Suyu süzülen bulgur tencereye karabiber, nane ve tuzla birlikte eklenerek 2 dakika daha kavrulur. Ardından sıcak su eklenerek pişirilir.

Biberler yıkanıp kapakları açılır. Hazırlanan harç biberlerin yarısına gelecek şekilde koyulur. Ağzı domates parçaları ile kapanarak tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine biberleri geçecek şekilde sıcak su eklenir ve yarım saat kırk dakika pişirilir. Sıcak ya da ılık servis yapılır.

Afiyet olsun.

Bulgurlu Biber Dolması Yorumları

soru

Çevik

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bulgurlu biber dolmasının içerisine et koymak istiyorum. Bunun için etleri kıyma şekline mi getirmem lazım? Bir de pişirme işlemini önce etleri haşlayarak mı yapmalıyım. Etli bulgurlu biber dolmasının tarifi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Cevap yaz
cevap

Admin

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tabii ki, etli bulgurlu biber dolması için etleri kıyma şeklinde kullanmak en iyisi. Kıymayı doğrudan diğer iç malzemelerle karıştırabilirsiniz, haşlamaya gerek yok. Kıymayı bulgur, soğan, sarımsak, baharatlar (karabiber, kırmızı biber, kimyon vb.) ve salça ile karıştırdıktan sonra biberlerin içini bu karışımla doldurabilirsiniz. Dolmaları tencereye dizip üzerini örtücek kadar su ekleyip, kısık ateşte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6