Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Dolması, zeytinyağlı olması bol sebze içermesinden dolayı sağlıklı bir yemektir. Enginar eskilerde soylular ve zenginler tarafından kullanılan bir besin maddesi iken fiyatı pahalı da olsa artık günümüzde birçok insan tarafından sevilerek kullanılabilir. Yaprakları da dahil olmak üzere tüketilebilen bir bitki olan enginar sindirime yardımcı olması ve karaciğeri temizleme özelliği ile tam bir vitamin ve mineral deposudur. Çiğ olarak da tüketilebilen bitki aşağıda tarifi verildiği şekli ile de severek tüketilebilir.

Garnitürlü enginar dolması için Malzemeleri

Enginar için
  • 4 tane büyük boy enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker
  • Üzerine geçecek kadar su
Garnitür için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz
Süslemek için
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Limon suyu
Garnitürlü Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Önce enginarları pişirmek için tencereye dizin, başka bir kapta unu, şekeri, tuzu, zeytinyağını, limon suyunu ve suyu iyice karıştırıp enginarların üstüne dökün. Öncelikle orta ateşte kaynamaya başlayana kadar daha sonra da kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı zeytinyağını ekleyerek kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ekleyin, bezelyeyi de ekleyip tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yeterli derecede pişen enginarların üzerine pişen garnitürden bolca ekleyin ve enginarın içinde piştiği sudan kaşık yardımı ile üzerlerine gezdirin. Limon suyunu enginarların üstüne gezdirin ve 10 dakika kadar birlikte pişirip ocaktan alın. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış dereotu koyarak servis edin. Enginarları pişirmeden önce kararmamasını sağlamak için limonlu suda bekletmelisiniz.

Afiyet olsun.

Garnitürlü Enginar Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Dolma Tarifleri ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Güncel

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber İçi Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6