Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Dolması

Garnitürlü Enginar Dolması, zeytinyağlı olması ve bol sebze içermesi nedeniyle sağlıklı bir yemektir. Enginar, geçmişte soylular ve zenginler tarafından tüketilen bir besin maddesi iken günümüzde, fiyatı yüksek olsa da, birçok insan tarafından sevilerek tüketilmektedir. Yaprakları da dahil olmak üzere tüketilebilen bir bitki olan enginar, sindirime yardımcı olması ve karaciğeri temizleme özelliği ile tam bir vitamin ve mineral deposudur. Çiğ olarak da tüketilebilen bu bitki, aşağıda tarifi verilen şekilde de severek tüketilebilir.

Garnitürlü Enginar Dolması İçin Malzemeler

Enginar İçin

  • 4 adet büyük boy enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • Üzerini geçecek kadar su
Garnitür İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz
Süslemek İçin

  • İnce kıyılmış dereotu
  • Limon suyu
Garnitürlü Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları pişirmek için tencereye dizin. Başka bir kapta unu, şekeri, tuzu, zeytinyağını, limon suyunu ve suyu iyice karıştırıp enginarların üzerine dökün. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin, ardından kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar kaynatın.

Ayrı bir tencerede, soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ekleyin. Bezelyeyi de ekleyip tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Yeterli derecede pişen enginarların üzerine, pişen garnitürden bolca ekleyin ve enginarın içinde piştiği sudan kaşık yardımı ile üzerlerine gezdirin. Limon suyunu enginarların üzerine gezdirin ve 10 dakika kadar birlikte pişirip ocaktan alın. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış dereotu koyarak servis edin.

Enginarları pişirmeden önce kararmasını önlemek için limonlu suda bekletmelisiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Uğursoy

21 Temmuz 2024 Pazar

Enginarları pişirmeden önce kararmasını önlemek için limonlu suda bekletmeyi unuttum, acaba enginarlar karardığında tadı bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Uğursoy,

Endişelenme, enginarların kararması sadece görsel bir değişiklik yaratır. Tadında veya besin değerinde kayda değer bir bozulma olmaz. Ancak, misafirlerine sunarken görsel olarak daha hoş görünmesini istersen, bir dahaki sefere limonlu suda bekletmeyi unutma. Bu arada, kararmış enginarları pişirirken içine biraz limon suyu ekleyerek rengini biraz düzeltebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Güncel

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Güncel

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri