Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tavuk dolması, Tavuk dolması özel misafir sofralarına çok yakışıyor. Ana yemek olarak çok güzel bir yemek türüdür. Tavuk dolmasının iç pilavı zaten çok güzel oluyor ve tavukla birleştiği zaman daha çok lezzetli ve mitaminli oluyor. Misafirlerin özellike de çocukların çok seveceği bir yemektir. Tavuk dolması görsel olarak da sunum olarak da çok dikkat çekiyor. Tavuk nar gibi kızarıyor ve iç pilavı harika oluyor. Çok vitaminli ve protein deposudur. Enerji veriyor ve besleyicidir. Protein oranı bol olan bu yemek çeşidi, besin değeri orta seviyede kilo yapmaz. Ara öğünde tavuk dolması yemeğinin yanında bir tabak salata ve ayranla yediğinizde daha faydalı oluyor. Tavuk sağlığa faydası olan bir besindir ve gelişimine yardımcı olur. Tavuk dolması tavuktan olduğu için gelişim çağında olan çocuklara faydalıdır. İçerisinde vitamin, mineral ve bolca protein bulunduruyor.

Fırında tavuk dolmasının malzemeleri
  • 1 Tane büyük bir tavuk
  • 1 Tane fırın poşeti
  • Tuz ve su
Pilavı için malzemeler
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 1 Tana orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Tuz
Fırında tavuk dolması nasıl yapılır?

Öncelikle tavuğu güzel bir şekilde yıkayalım ve geniş bir tencereye tavuğu koyalım. Üzerine suyu, tuzu ekleyelim ve 10-15 dakika haşlayalım. Sonra pilavı için soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım. Pirinci önceden yıkayıp süzdürelim. Tencereye sıvı yağı, dolmalık fıstıkları koyalım ve yavaş yavaş çevirerek kavuralım. Dolmalık fıstıklarımız pembeleşip kavrulmasına yakın, ince kıyılmış soğanı ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu kavurduğumuz malzemelerin içine pirinci ilave edelim ve 4-5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra kuş üzümlerini, tuzu, baharatı, sıcak suyu üzerine ilave edelim ve orta ateşte pişirelim. Pirinçler suyunu çekene kadar bekleyelim (Fırında tavuğun kendi suyuyla da pişeceği için iç pilavımızın biraz diri olması gerekiyor).

Daha sonra son olarak maydanozu ilave edelim, yavaş yavaş karıştıralım ve soğumasını bekleyelim. Haşlanmış tavuğun içine iç pilavı doldurmaya başlayalım. İç pilavı tavuğun içine doldurduktan sonra tavuğun bacaklarını ip ile bağlayalım. Fırın poşetinin içine bir tatlı kaşığı un koyalım ve daha sonra poşetin içini iyice una bulayalım (Yapışmaması için). Tavuk dolmamızı önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 1 saat kadar pişirelim. Fırında tavuk dolmamız piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Fırında Tavuk Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bağırsak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bağırsak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber Dolması Püf Noktaları

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6