Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş üzümlü biber dolması, Türk mutfağının zengin ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu tarifi, özellikle misafirlerinizi ağırlarken ya da özel günlerde sunabileceğiniz bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Kuş üzümü, dolmalık fıstık ve tarçının eşsiz uyumuyla hazırlanan bu dolma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Şimdi, bu lezzetli yemeği nasıl hazırlayacağınıza dair adımları paylaşacağım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dolusu pirinç
  • Yarım kilogram dolmalık biber
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 50 gram kuş üzümü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Süs amaçlı 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Hazırlık Aşaması

İlk olarak, dolmalık biberlerin sap kısımlarını ayıklayın ve iyice yıkayın. Biberler hazır olduktan sonra, bir tavaya zeytinyağının yarısını dökün ve ince doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Ardından, soğanların içine dolmalık fıstıkları ekleyin ve beraber kavurmaya devam edin. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tavaya ekleyin, karıştırarak biraz daha kavurun. İncecik doğradığınız sarımsakları da ekleyin.

İç Harcın Hazırlanması

Kuş üzümü ve kesme şeker hariç diğer malzemeleri tavaya ilave edip karıştırın. Yaklaşık 2 yemek kaşığı su ekleyin. Kuş üzümünü ve kesme şekeri de ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. İç harcınız artık hazır.

Biberleri Doldurma

Biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun ve kapak olarak domates dilimleri ile kapatın. Doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. Hepsi bittikten sonra kalan zeytinyağını tencereye dizdiğiniz biberlerin üzerine gezdirin. Bir tabağı ters şekilde biberlerin üzerine kapatın. Bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. İlk olarak yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Biberlere çatalla delik açarsanız, pişerken içine daha rahat su alır ve daha lezzetli olur.

Sonuç ve Servis

Kuş üzümlü biber dolmanız artık hazır. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Bu lezzetli ve özel yemek, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacaktır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?