Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üzümlü biber dolmasını bu sayfamızdaki tarife göre yapıp misafirlerinize sunabilirsiniz. Tabi siz ve diğer sevdikleriniz içinde aynısı geçerlidir. Çünkü bu tarifte kuş üzümü, dolmalık fıstık ve tarçının benzersiz uyumu ile ortaya muhteşem damakta lezzet bırakan bir dolma ortaya çıkıyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kuş Üzümlü Biber Dolması Yapmak İçin Gereken Malzemeleri
  • 1 su bardağı dolusu pirinç
  • Yarım kğ dolmalık biber
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 50 gram dolmalık kuş üzümü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Süs amaçlı 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
Kuş Üzümlü Biber Dolması Nasıl Yapılır?

İlk önce dolmalık biberlerin sap kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Onlar kenarda beklerken, bir tavaya zeytinyağının yarısını dökün. İnce şekilde doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sonra soğanların içine fıstıkları da ekleyin ve beraber kavurmaya devam edin. (Tercihe göre kullanmayabilirsiniz.) Pirinçleri de ayıklayıp bir güzel yıkayın ve tavaya ekleyin, karıştırarak biraz daha kavurun. Ardından sarımsakları incecik doğrayın. Kuş üzümü ve kesme şeker hariç diğer malzemeleri de tavaya ilave edip karıştırın. 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin. Kuş üzümünü ve kesme şekeri de ilave edip karıştırın ve ocağı söndürün. Biberlerin içini hazırladığınız harç ile doldurun ve kapak olarak domates dilimleri kapatın. Doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. Hepsi bittikten sonra kalan zeytinyağını tencereye dizdiğiniz biberlerin üzerine gezdirin. Sonra bir tabağı üzerine ters şekilde kapatın. Bir çay bardağı kadar sıcak su dökün. İlk önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Biberlere çatalla delik açarsanız pişerken içine daha rahat suyu alır ve daha lezzetli olur. Kuş Üzümlü Biber Dolması hazır.

Afiyet olsun.

Kuş Üzümlü Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Lahana Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Biber Dolması İçi Nasıl Hazırlanır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6