Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi, Mardin yöresine ait kuzu kaburga dolması özellikle ziyafetlerde ve düğünlerde tandırda, fırında ve ocaklarda çevirip pişirilir. Tadına doyum olunmaz bu yemeğin lezzetine lezzet katan içine doldurulan ve etin buharında pişen iç pilavında saklıdır. Kuzu kaburganın cep gibi olan kısmına bademli ve fıstıklı iç pilav hazırlanıp doldurulur ve daha sonra kuzu kaburga doldurulur. Daha sonra ısı ile temas edilen kuzu kaburga ateşin gölgesinde buharlaşarak pişmeye başlar. Oldukça zahmetli olmasına rağmen emeğe kesinlikle değecek olan bir yemektir. Sizde mutlaka denemelisiniz.

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Malzemeleri
  • 1 adet orta boy kuzu kaburga
Kuzu Kaburga İç Pilav için
  • 250 gram koyun kol eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı iyotlu tuz
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık çam fıstığı
  • 1 su bardağı badem
  • 3 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam reyhan
  • 1 adet çubuk tarçın
Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bademleri sıcak suya koyup kabukları soyulana kadar bekletin. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyun. Koyun kol etini kuş başı doğrayıp yıkadıktan sonra bir su bardağı su ile pişirin. Suyu çekene kadar karıştırarak pişirin. İçine karabiber ve tuzu da atın. Üzerine bir miktar sıcak su daha ekleyerek kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün ve yağın üzerine atın. Bademlerin kabuklarını soyduktan sonra pilavın içine atın. Kuş üzümlerini, dolmalık fıstıkları reyhan ve maydanozu da iyice küçük doğrayıp içine atarak karıştırın. Ardından sıcak su ekleyerek baharatlarını ekleyin ve bir adet çubuk tarçını pilavın içine gömün. İç pilav piştikten sonra çubuk tarçını geri çıkarın. İç pilav yarı piştiği zaman kuzu kaburganın et ile kemik arasını açarak iç pilavı doldurmaya başlayın. Çok doldurmayın ki pişerken patlamasın. Az doldurursanız iç pilavın içine su kaçar ve iç pilavın tadını değiştirir. Bu nedenle ayarını iyi yapmanız gerekir. Etin üzerine bir miktar salça ve yağ sürerek çok geniş bir tencere içinde bir süre kızartın. Daha sonra kaynar su üzerine ekleyerek tuzunu da atıp daha sonra kapağını örtün. Kaburganın kemikli tarafının altta olmasına özen gösterin. Yaklaşık olarak bir saat kadar kaynatın. Daha sonra etli tarafını çevirerek pişirin. Ocağın altını kısarak yaklaşık olarak hafif ateşte dört ya da beş saat pişirin. Kuzu kaburga üzerine salça sürülmesinin nedeni sunumunda üzerinin nar gibi kızarabilmesi içindir. Bu nedenle isteğe bağlı sürebilirsiniz. Piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bağırsak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bağırsak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6