Popüler İçerikler

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber dolmasının oldukça basit bir yemek tarifi olduğu düşünülse de uygun bir biçimde yapılmadığı ...

Biber Dolması Kaç Kalori

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan yiyeceklere göre de çeşitlilik gösterir. Biber dolması yapmak için, bildiğiniz üzere, dolmalık...

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren yemeklerdir. Kimi zaman etli kimi zaman zeytinyağlı olarak yapılmaktadır ve sofral...

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle yapılmaktadır. Dolmanın tarihi Orta Asya Türklerine kadar uzanmaktadır. Hayvancılıkta za...

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan dolmasını zeytinyağı ile yapabileceğiniz gibi Antep usulü bıçak kıyma ile de yapabili...

Dolma Kaç Kalori

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabilir. Dolma çeşitlerinde zeytinyağlı dolma, kıymalı dolma, etli biber dolma yapılabilr....

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üzümlü biber dolmasını bu sayfamızdaki tarife göre yapıp misafirlerinize su...

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu dolmadan kendinizi mahrum bırakmayın. Yazın ince kabuklu olan dolmalık biberlerden özenle se...

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bilinir. Hemen hemen bütün yemeklerinin zeytin yağlı oluşu ve ete ağırlık verilmemesi nede...

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştirilebilir. Gelin hep birlikte dolma içi nasıl hazırlanır göz atalım.<...

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitmiyor birde lezzetlice pişmesi için bir sos hazırlayıp, dolmalarımızı bu sosta pişiriyoruz....

Kabak Dolması Kaç Kalori

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin gelişimi içinde önemli bir yere sahiptir.Kab...

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan kıyma bıçak arası denilen türdendir. Özel zırhla çekilmiş olan bu et kıyma kuru patlıcan dolmasını daha lezzetli yapıyor. Et bu keskin bıçakla ustalar tarafından kıyma halinde getirilme...

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen tariflerin başında gelir. Dolma çeşitleri taze dolmalık biber, kabak, patlıcan, soğan, domates ve patates gibi sebzelerle yapıldığı gibi, bu sebzelerin kurutulması ile de yapılabi...

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli veya zeytinyağlı olarak hazırlayabilirsiniz. Ancak yöresel bir yemek olan kuru patlıcan dolmasını Antepliler hem acılı hem de bol etli hazırlamaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolma...

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. Dolma biber içi de biber dolması yemeğinin temelini oluşturur. Biber dolması içi Anadolu' da yörelere göre farklılık gösterebilmektedir. Biber dolma içi pişirilerek bibere doldurulabilec...

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmaktadır. Antep sofrası denilince genellikle herkesin aklına kuru dolma ve içli köfte gelir. Ama saymaya başlasak Antep mutfağının çok fazla özgün yemeği bulunmaktadır. Bu özgün yemekler...

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok tarifi bulunmaktadır. Biber, kabak, patlıcan gibi bir çok sebze ile dolma yapılmaktadır. Dolma yapımında bazı püf noktalar vardır. Dolma yapımında kullanılan kabak, patlıcan, domates gibi sebzel...

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiği gibi her ilin farklı kültürüne göre yapılır, dolma denilince akla her türlü sebzeden yapılabilir iştahları kabartan bu yemek türü patlıcan, biber, soğan, kabak, patates olarak bol çeşi...

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikle pişirilerek hazırlanan zeytinyağlı dolma içi tercih edilir bende sizlere pişirilerek hazırlanan zeytinyağlı dolma içi tarifini vereceğim. Vereceğim tarifi biber, patlıcan, enginar, pat...

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolması fırında ve tencerede yapılabilir. Kıymalı veya kıymasız yapılabilir. Fırında yapılan kabak dolması genellikle harcı pirinçli ve kıymalı olur. Kabak dolması kuru kabaktan da yapılabil...

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması, Doğunun özellikle Mardin bölgesinin Geleneksel Türk Mutfağına ait olan Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolmasının tarifi çok eskilere dayanmaktadır. Mardin bölgesinde kemikli et ve bol yağ ile harmanlanıp pişen ve özellikle özel tandırında harlana harlana pişen bulgurlu kuru patlıcan dolmasının tadına doyum olmaz. Lezz...

Arap Dolması

Arap dolması, adıyla sizlere biraz yabancı gelse de, aslında bu hemen her evde yapılan bir dolma türüdür. Bildiğiniz kurutulmuş patlıcanla yapılan bir dolmadır. Ancak en önemli özelliği dolmanın bildiğimiz kıyma ile değil, satır kıyması denilen etin ince ince doğranması ile elde edilen kıyma ile yapılmasıdır. Satır kıyması ülkemizde genelli...

Dolma Harcı

Dolma Harcı, dolma bizim sofralarımızın baş tacı ve geleneksel yemeklerimizden biridir. Birde soğuk bir kış gününde dışarıdan eve geldiğinizde mis gibi bir dolmanın sizi masa da beklediğini görmekten keyifli bir şey yoktur herhalde. Dolma denilince benim aklıma nedense direk olarak anne yemeği gelir. Güzel bir dolmayı bir annede...

Kuzu Dolma

Kuzu dolma, aslında çok zahmetli bir yemektir. Zahmetinin yanı sıra kuzu dolması 3-4 kişinin yaparak yiyebileceği bir yemek değildir. çünkü bu yemek genellikle çok kalabalık davetlerde yapılan ve bu şekilde tüketilen bir yemektir. Kuzu dolması adından da anlaşıldığı gibi kuzudan yapılan bir yemektir.Bu yemeği yapmak için ortalama on kişilik ...

Kelem Dolması

Kelem dolması, kelem yaygın adıyla lahana dolması oldukça lezzetli bir kış yemeğidir. Vazgeçilmez bir sebze olan kelem dolma haricinde yemek ve salata yapımında da sıkça kullanılmaktadır. Küçük büyük herkesin beğenisi kazanan kelem dolmasının yapılışı da oldukça kolaydır. Kelem halk arasında lahana olarak bilinen sebze sağlık aç...

Zeytinyağlı Kabak Dolması

Zeytinyağlı kabak dolması, Kabak dolmasında aldığınız kabakların dolmaya uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca damak tadınıza göre farklı baharatlarda ekleyebilirsiniz. Ayrıca dolma harcına fazladan su eklemeyin.Gerekli malzemeler:5-6 tane kabak2 orta boy soğan

Fıstıklı Biber Dolması

Fıstıklı biber dolması; daha çok zeytinyağlılar içerisinde sayılabilecek bir lezzettir. Biber dolmasını sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Biber dolmasının yapımı çok kolaydır. Biber dolması annemin en klasik yemekleri arasında yer alır. Annem pazara gittiğinde özellikle köylü pazarı kısmına uğrar ve dolmalık biberleri elleriyle tek tek ...

Garnitürlü Enginar Dolması

Garnitürlü Enginar Dolması, zeytinyağlı olması bol sebze içermesinden dolayı sağlıklı bir yemektir. Enginar eskilerde soylular ve zenginler tarafından kullanılan bir besin maddesi iken fiyatı pahalı da olsa artık günümüzde bir çok insan tarafından sevilerek kullanılabilir. Yaprakları da dahil olmak üzere tüketilebilen bir bitki olan enginar...

Kuş Üzümlü Dolma

Kuş üzümlü dolma tarifi, değişik damak tatlarını denemekten hoşlananlar için güzel bir deneyim olacaktır. Burada tarifin yapımı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını bulacaksınız. Şimdi gerekli malzemelerin verildiği yapım aşamasına geçebiliriz. Malzemeler 1 su bardağı pirinç ...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, biber dolması kimsenin hayır diyemeyeceği çok lezzetli olan yemek tariflerinden biridir. Çok sevilerek tüketilir ve hemen hemen her evde pişen bir yemek tarifidir. Özellikle mevsiminde toplanan biberler ile yapılınca ayrı bir lezzetli olur. Kışın da bu lezzeti sofrasından eksik etmeyenler yaz aylarında dolmalık biberleri ...

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması; görüntüsü ile kalpleri tadı ile damağı etkileyen harika bir yemektir. Ülkemizde enginar tüketimi aslında olması gerekenin çok çok altındadır. Oysaki enginar kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle bu besin maddesinden çok fazla istifade etmekte yarar bulunmaktadır. Enginar ha...

Fırında İncir Dolması

Fırında incir dolması, yapımı oldukça zevkli olan tatlılar içerisinde yer alır. Vücudun şekeri ihtiyaçlarının karşılanması için tüketilmesi gereken tatlılar arasında ilk sıralarda bulunur. Yıllardan beri yapılan fırında incir tatlısı diğer şerbetli tatlılara göre daha sağlıklıdır. İçerisinde bulunan şeker miktarının daha az olması ile vücudu...

Fırında Kırmızı Biber Dolması

Fırında kırmızı biber dolması, Fırında kırmızı biber dolması hem göze hem de damak tadınıza hitap eden, harika bir lezzettir. Kırmızı biberleri alırken dolma yapmaya, uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Fırında kırmızı biber dolması için malzemeler:9-10 tane kırmız...

Lahana Dolması Kaç Kalori

Lahana dolması kaç kalori, Karadeniz mutfağının vazgeçilmesi olan lahana başta dolması olmak üzere pek çok farklı şekilde tüketilir. Özellikle Karadeniz bölgesinde tüketilen lahananın faydaları say say bitmez. Karadenizlilerin zekiliklerinin kaynağı sanırsam bu. Lahananın besin değeri bakımından yüksek olduğu ve en azından haftada bir k...

Bağırsak Dolması

Bağırsak dolması, ülkemizde çok sevilen ve birçok yörede sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir. Bağırsak dolması aslında hiçbir yerde bağırsak dolması olarak geçmez. Asıl adı bumbar olan bu yemeğin bazı yörelerde de adı mumbardır. Son derece emek isteyen bu yemeği seven insanlar kadar sevmeyen insanlarda bulunur. Çünkü bu dolma adından d...

Yalancı Dolma

Yalancı dolma, nam-ı değer zeytinyağlı dolmadır. Türk mutfağında et kullanılmadan hazırlanan, soğuk ya da sıcak servis edilen bu sarma ve dolmalar yalancı olarak addedilmişlerdir. Genellikle asma yaprağı, lahana, patlıcan, biber gibi sebzelerle hazırlanır.. Soğuk olarak servis edildiğinde yanında limon dilimleri d...

Halep Dolması

Halep dolması; ismini ilk defa duymuş olabilirsiniz. Ama sakın şaşırmayın. Aslında birçoğunuz bu tada aşinasınız. Halep dolması olarak bilinen dolma herkesi çok beğenerek yediği kuru patlıcan dolmasıdır. Kuru patlıcan dolmasına özellikle İç Anadolu'nun bazı illerinde Halep dolması adı verilir. Halep dolması adı verilmesini...

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, insanlar tarafından son derece sevilen yiyeceklerden biridir. Oldukça yaygın olarak tüketilen yemeklerden biri olan bu yemek oldukça sevilir. Fakat gerek içerisindeki malzemeler gerekse zeytinyağlı kuru patlıcan dolmasının yapılışının zahmetli olması nedeni ile bu yemeğe biraz daha az rastlayabilirsiniz. Ül...

Dolma Biber Turşusu

Dolma biber turşusu, Turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olan ülkemiz turşu çeşitleri yönünden de oldukça zengindir. Dolma biber turşusu da bu lezzetli çeşitlerden sadece biridir.Türkiye nüfusunun neredeyse %80 i severek tüketmektedir. Genellikle ev hanımlarının severek uğraş verdiği dol...

Bulgurlu Biber Dolması

Bulgurlu biber dolması: Geleneksel Türk mutfağının önde gelen yemeklerinden olan dolma, zeytin yağlı, etli, nohutlu ekşili sofraların vazgeçilmez ana yemeklerindendir. Dolma genelde pirinçle yapılmaktadır. Fakat, pirinç yiyemeyen şeker hastaları, yada diyet yapan kişiler dolmayı bulgurlu yaparak hem kalorisini düşürür hemde daha doyurucu ha...

Antep Usulü Biber Dolması

Antep Usulü Biber Dolması, Dolma, Türk mutfağının en sevilen sebze yemekleri arasında kendine yer bulmuştur. Biber dolma, lahana dolma, domates dolma, kabak dolma gibi çeşitleri olan dolmanın en çok tercih edileni ise biber dolmadır. Yaz aylarında taze taze bolca tüketilen biber dolmanın diğer zamanlarda da dolma biberin kurusu ile yapı...

Kuru Domates Dolması

Kuru domates dolması, Türk yemeklerinin ne kadar güzel ve dillere destan olduğunu tüm herkes bilir. Türk mutfağının yemek kültürünün ne kadar eskiye dayandığını ve bizim mutfağımızın yemeklerinin ne kadar çok tercih edildiğini de herkes bilir. En çok sevilen yemeklerimizden bir tanesi de şüphesiz ki dolmadır. Bizler dolma yapmayı da yemeyi d...

İşkembe Dolması Tarifi

İşkembe Dolması Tarifi, İşkembe dolması, öğrendiğim kadarıyla Mardin'li süryanilere bağlı bir yemek türüdür. Mardin ve ilçelerinde sıkça yapılmış olan farklı bir dolma türü. İsmi büyük ihtimalle şiveden şiveye değişim gösteriyor. Kibbe, kibe, kibbeh diyenler var. Hangisi gerçek çözemedim. Kibe ya da kibbeh diye arapların içli köfteye de...

Et Dolması

Et dolması Tokat yöresine ait geleneksel lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kıymalı bir yaprak sarması olarak da adlandırabileceğimiz bu dolmayı yapabilmek için salamura edilmiş üzüm yaprağı kullanılmaktadır. Bu yaprakların tuzlu olup olmamasına dikkat edilmesi yemeğin tadının yerinde olabilmesi için büyük bir önem taşımaktadır....

Dolma Yemeği

Dolma Yemeği, Önemli bir yemek çeşididir. Hemen hemen her yörede yapılan bir yemektir. Çoğunlukla her sebzeden yapılabilir, herkes kendi ağız tadına göre sebze çeşidini de seçebilir. Herkesin severek yediği bu yemek yazın bol olan sebzelerden, kışında bu lezzetli dolma yemeğini yiyebilmek için yazın bol olan sebzelerin kurutmasından yap...

Biber Dolması İçi

Biber Dolması İçi, Biber dolması, biberin içinin çeşitli malzemeler ile doldurulmasıdır. Bu malzemelere biber dolması içi denir. Hazırlanması bakımından kolay bir yemektir. Türkiye'nin her bölgesinde yaygın olarak yapılır ve çok sevilerek de afiyet ile yenir. Etli ve etsiz olmak üzere iki çeşit yapılır.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, piştikten sonra fırının yüksek ateşi ile kızartılan fırında biber dolmasını kabul günleriniz için veya davet sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. Fırında zeytinyağlı biber dolmasını kıymalı veya tavuklu da hazırlamanız mümkündür. Ancak zeytinyağlı biber dolması daha çok tercih edilmektedir. Dolmayı...

Pancar Dolması

Pancar Dolması, Birçok ev hanımı tarafından akşam yemekleri ve günler de tercih edilen dolmaların birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Dolma çeşitlerinden biri de pancar dolmasıdır. Yapılışı şu şekildedir; Malzeme Listesi5 Bağ pancar 500 gram pirinçYarım su bardağı ...

Şırdan Dolması

Şırdan Dolması, Şırdan, Midenin bir bölümüdür. Aynı zamanda sakatat yemeklerinden mumbar ve kokoreç gibi, Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir. Şırdan olarak anılsa da asıl adı şırdan dolmasıdır. Bu yiyecek hazırlanırken genelde kuzunun şırdanı tercih edilir. Şırdan, Adana ilimizde daha çok meşhurdur. Adana'd...

Fırında Dolma

Fırında Dolma, Dolma biberi ile yapılan yemekleri birçoğumuz oldukça sevmekteyiz. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında da iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile birlikte oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan lezzetli yemek sevdikleriniz mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere ...

Mumbar Dolması

Mumbar Dolması, Mumbar dolması, kokoreçten hoşlanan insanların yabancılık çekmeden tüketebileceği yöresel bir olan tat dır. Özellikle doğu ve Güneydoğu çevresinde yapılan bu sakatat yemeğinin kendine has bir lezzeti bulunmaktadır. Hiç kokoreç tüketmedim. Herhangi bir yerde yapılan, işkembe, mumbar gibi yemekleri de asla yiyemem. Çünkü bu sak...

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması, Dolma, Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşidinden biridir. Türk mutfağının, hemen her yöresinde yapılan yemekler arasındadır. Eskiden beri yazın bol olan yiyecekler, dolmalık olarak kışın tüketilmek üzere kurtulurlardı. Günümüzde de bu yöntem hala kullanılmaktadır. Türk mutfağında en çok tercih...

Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır

Biber dolması içi nasıl yapılır, biber dolması her yörede arklı şekillerde yapılmaktadır. Biber dolması iç malzemesi de yapıldığı yöreye veya kişinin damak zevkine göre değişiklik göstermektedir. Biber dolması içi nasıl yapılır, genel olarak düşünürsek biber dolması içi iki türlü yapılabilir. Bunlar zeytinyağlı biber dolması ve...

Etli Pazı Dolması

Etli pazı dolması, farklı dolmaları sevenler için tavsiye edilir. Pazı hem yararlı, hem de ülkemizde bolca yetişen bir sebzedir. Genellikle dolma yapımında, kavurma gibi yemeklerde kullanılır. Pazı dolmasını zeytinyağlı, etli, hatta tavuklu bile yapabilirsiniz. Oldukça kolay pişen bir sebzedir. Asma yaprağından, kara lahana sarmasından bile ...

Ciğer Dolması

Ciğer sarması ülkemize özgü bir lezzettir. Sofrasını süsleyen ciğer sarma kültürdür. Benzer sürede başka mutfaklarda da yer almıştır. İç pilavın kuzu gömleğine doldurulmasıyla meydana iştirak eden tarifimizin lezzeti muhteşemdir. Ama kurban bayramlarında ek olarak az yağlı kuzu gömleği bulmanız olasıdır. Kuzu ne denli körpe olursa lezze...

Tavuklu Biber Dolması

Tavuklu Biber Dolması, sık yapılması gereken yemekler arasında yer alır. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin sağlık açısından da tüketilmesi son derece önemlidir. İçerdiği tavuk ve pirinç sebebiyle son derece faydalı olan bu yemeğin yapılması ve çocuklara sevdirilmesi önemlidir. Hem sebze hem beyaz et sebebiyle sağlık deposudur. Vücudun ger...

Kuru Patlıcan Dolması Zeytinyağlı

Kuru patlıcan dolması zeytinyağlı; olarak yapılabileceği gibi etli olarak da yapılabilir. Kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağının en gözde yemeklerinden bir tanesidir. Daha çok Antep dolma olarak anılan kuru patlıcan dolması karışık olarak yani kuru biberle birlikte yapılabileceği gibi sadece patlıcan ile de yapılab...

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum kadayıf dolması, Bu Erzurum yöresine ait harika bir tatlıdır. Çok hafif bir tatlı çeşididir. Yumurtaya bulandığı için kızartırken fazla yağ çekmiyor. Evde kolayca yapabilirsiniz. Kadayıf oldukça ince sarılmalıdır. Kadayıflar dolma şeklinde oldukları için servis yapması çok kolay oluyor. Kadayıflar yumurtaya iyice bulanmalı ve ş...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, kendine has lezzeti olan dolma türlerinden biridir. Yöresel olarak biraz farklı yöntemlerle hazırlansa da, dolmanın lezzeti her zaman güzel oluyor. Bu tarifte genellikle kıyma kullanılır. En önemli konu dolmada kullanılan kuru biberlerin yeni sezon mahsulü olmasıdır. Bu etkene pişme süresini önemli oranda etkileyecektir. ...

Kuru Dolma

Kuru Dolma, Yapması kadar yenmesi de zevkli olan kuru dolmanın bazı çeşitleri bulunmaktadır. Damak zevkine göre kişiler zeytin yağlı tercih ettikleri gibi kıymalı da tercih edenler de bulunmaktadır. Kuru dolma yapımı çok zor değildir. Fakat lezzeti dillerden düşmemektedir. Kuru dolma yaparken iç harcının iyi hazırlanması gerekmektedir. Ayrıc...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytin Yağlı Biber Dolması, Türk mutfağının en ünlü ve en sevilen yemeklerinden bir tanesidir. Annelerimizin en güzel şekilde hazırlayıp bizlere yedirdiği zeytin yağlı dolma, her yörede ufak tefek değişiklikler gösterse de hepsi çok lezzetlidir. Biz sizlere genelde Eğe bölgesinde yapılan zeytin yağlı dolma tarifini veriyoruz. Mutlaka denemen...

Ekmek Dolması

Ekmek dolması, yapımı oldukça kolaydır. İsterseniz ekmeklerinizi bile kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. Birer kişilik somun ekmekle daha güzel oluyor. Hem ikramı, hem de yemesi daha kolay oluyor. Ancak ekmekleri yapamazsınız bunları hazır olarak alabilirsiniz. Özellikle hamburger ekmekleri bile işinize yarar. Ancak ekmek dolması yapacağınız...

Karın Dolması

Karın dolması, yapması çok zahmetli tadı da bir o kadar lezzetli bir yemektir. Ben içinin harcını yaparken kıymada kullanacağım. Siz damak tadınıza göre kıymayı eklemeyebilirsiniz. Karın dolması hazırlanırken aldığınız işkembenin iyi temizlenmesine dikkat etmek gerekir. İşkembedeki sası koku gitmezse, karın dolmasının tadını da kötü etk...

Yoğurtlu Kabak Dolması

Yoğurtlu kabak dolması; özellikle yaz aylarında benim en favori yemeklerimden bir tanesidir. Hem yemeklik kabak hem de bal kabağı ile yapılan her şeyi çok severim. Kabak içerdiği yüksek lif miktarı nedeniyle sağlık açısından çok faydalı olduğu için her türlü tüketmeye özen gösteririm. Kabak yemeği ile dolmasında kullanılan malzemeler ay...

Fırında Tavuk Dolması

Fırında tavuk dolması, Tavuk dolması özel misafir sofralarına çok yakışıyor. Ana yemek olarak çok güzel bir yemek türüdür. Tavuk dolmasının iç pilavı zaten çok güzel oluyor ve tavukla birleştiği zaman daha çok lezzetli ve mitaminli oluyor. Misafirlerin özellike de çocukların çok seveceği bir yemektir. Tavuk dolması görsel olarak da sunu...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, yaz aylarının en fazla sevilen dolma tariflerinden biridir. Her evde mutlaka pişirilir. Yanında yoğurtla birlikte mükemmel bir öğün olur. Dolmada kullanacağınız malzemeler yemeğinizin lezzetini belirleyen en önemli unsurdur. Elbette elinizin lezzetini de unutmamak gerekir. Kıymalı biber dolması yerken kıymanın lezzetin...

Kara Lahana Dolması

Kara lahana dolması, özellikle Karadeniz bölgesinde çok yapılır. Ancak ülkemizin her yerinde satılan bir sebzedir. Oldukça faydalı olduğundan, bu tarifi denemenizi öneririz. Ancak pişerken biraz inatçı bir sebze. Bu yüzden sabırlı olmanız gerekir. Arada kontrol ederek, iyice pişirmelisiniz. Eğer ortada bulunan saplarını keser ve ikiye ayırar...

Lor Dolması

Lor Dolması; Erzurum yöresine ait bir yemektir. Lor dolması Erzurum yöresine ait bir yemek olarak kalmamış hemen hemen her ilde yapılmakta besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir yemektir. Yapımı kolay değiş emek ister. Misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak ve ikram etmek isteyenlerin sofralarında en başına yer almakta. Lor dolması...

Sumaklı Dolma

Sumaklı Dolma, Daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait olan bu lezzetli dolmayı diğer dolmalardan ayıran en büyük özelliği içine nar ekşisi yerine sumak ekşisinin doğal aromasının olmasıdır. Sumak bitkisinin meyvesi yuvarlak küre biçiminde ve ekşili bir tadı vardır. Uygun yöntemler ile yazın kurutularak tuzun yanında sofralarda bulundurulur...

Kavun Dolması

Kavun Dolması, Lezzeti ile olduğu kadar sunum şekliyle de göz dolduran kavun dolması, birçok kişi tarafından pek fazla bilinmez. Bazı kişilerin ise ilk defa duyduğuna eminim. Çünkü bu lezzetli tarif Türk mutfağında sık rastlanan bir yemek çeşidi değildir. Ancak Osmanlı saray mutfağında oldukça büyük öneme sahip olan kavun dolması, birçok pad...

Katıklı Dolma

Katıklı dolma, diğer dolma tariflerine göre farklı olan katıklı dolma doğu Anadolu bölgesinde sık yapılmaktadır. Bir kere deneyenlerin devamlı yapmak istedikleri katıklı dolmayı eğer denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Katıklı dolma kabak sebzesinden yapılmaktadır. Kabağı sevmeyenler için sevdire...

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması, her zaman kabak çiçeğini bulamasanız da, bulduğunuz zaman mutlaka bu dolmayı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu dolmayı yaparken kabak çiçeklerini iyi yıkamanız gerekir. Çünkü karıncalar bunu pek sever. Hatta suyu içinde kısa süre bekletin. Kapalı halde olduğundan, biraz zorlanacaksınız ama, yıkama oldukça önemli. Bu dolma ...

Antep Usulü Kuru Dolma

Antep Usulü Kuru Dolma, Yöresel tatları ile meşhur olan Antep sofrasının lezzetli yemeklerinden biri de kuru dolma yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen ve yapılışı da kolay olan Antep usulü kuru dolma tarifi şu şekildedir; Malzeme ListesiBir ...

Tavuk Dolması

Tavuk dolması, Tavuk dolması müthiş bir görüntü ve harika bir lezzete sahiptir. Fakat yapılışı bir o kadar zahmetli bir yemektir.Tavuğunuzun büyüklüğüne göre porsiyon sayısını belirleyebilirsiniz.Damak tadınıza göre baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz. Tavuk dolması için gerekli malzemeler:...

Peynirli Biber Dolması

Peynirli biber dolması, özellikle kahvaltılarınıza renk katacak bir tariftir. Biber dolmasını bu şekilde hiç denemediyseniz, biber ve peynirin uyumuna bayılacaksınız. Tercih ettiğiniz peynirin lezzetine göre, yaptığınızdan daha fazla keyif alabilirsiniz. Kahvaltıda değişiklik arayanlar, akşam yemekleri için meze arayanlar bunu denemelidir. İ...

Bakla Dolması

Bakla Dolması, Lezzetli oluşu ve kolay yapımıyla birçok kişi tarafından tercih edilen bakla dolması diğer dolma çeşitlerine göre yapımı daha kolaydır. Bakla dolmasının yapılışı şu şekildedir; Malz...

Enginar Dolması

Enginar dolması, enginarın faydalarından dolayı sürekli tüketilmesi vücudumuzun sağlığı için son derece önemlidir. Geçmişe göre daha fazla tüketilen enginarın faydaları saymakla bitmez. İçerdiği vitaminler sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi vücut için gerekli olan demir, potasyum, magnezyum, çinko gibi vitaminlerin vücuda alınmasına katkı ...

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması: Anadolu'nun her yöresinin kendine has farklı yemek kültürleri vardır. Çünkü Anadolu bir geçiş bölgesi olduğu için bağrında birçok lezzeti barındırmaktadır. Bu lezzetlerde biri de zeytinyağlılardan olan, Kırmızı Biber Dolmasıdır. Kırmızı biber parlak rengi ve etli yapısıyla iştah açar. Kırmızı biberin acı ...

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı patlıcan dolması, dolma denince ilk akla gelen patlıcandır. İster kuru patlıcan dolması olsun, isterse taze patlıcan dolması olsun harika bir lezzettir. Genel olarak dolma çeşitleri kıymalı ve zeytinyağlı yapıldığı gibi yöresel olarak farklı şekillerde de yapılmaktadır. Eskiden sofralara ana yemek olarak konulsa da günümüz de hem...

Kuru Kabak Dolması

Kuru kabak dolması, kış aylarında hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Yaz aylarında da zeytinyağlı hazırlamak istediğinizde önceden kurutmuş olduğunuz kabaklarınızla dolmanızı yapmanız faydanıza olacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı özellikle büyük sofralar hazırlamak istediğinizde b...

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi, Mardin yöresine ait kuzu kaburga dolması özellikle ziyafetlerde ve düğünlerde tandırda, fırında ve ocaklarda çevirip pişirilir. Tadına doyum olunmaz bu yemeğin lezzetine lezzet katan içine doldurulan ve etin buharında pişen iç pilavında saklıdır. Kuzu kaburganın cep gibi olan kısmına bademli ve fıstıklı iç pilav ...

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru patlıcan dolması, yöresel lezzetlerimizden biri olan kuru patlıcan dolması Antep bölgesine ait bir yemektir. Yaz mevsimin de taze olarak alınan patlıcanların iç kısımlarının oyulup kurutulması ile yapılan kuru patlıcan çoğunlukla kış mevsiminde tüketilmektedir. Kuru patlıcan dolmasını etli veya zeytinyağlı hazır...

Kabak Dolması

Kabak dolması, çok sevdiğiniz kabak sebzesiyle lezzetli bir dolma hazırlamak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi kabak çok yönlü bir sebzedir. Yemeğinden, kavurmasına, mücverine, salatasına, böreğine, dolmasına kadar çeşitli pişirme şekilleri bulunuyor. Bu şifalı, besleyici sebzeyi herkes tüketmelidir. Hem sindirimi kolay...

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Zeytinyağlı yaprak dolması, marifetli hanımlar tarafından özenle hazırlanması gereken dolmalardan biridir. Pek çoğumuz bunu çerez gibi yemeyi tercih ederiz. Hanımların günlerinde, özel davetlerde ayrıcalıklı yemeklerden biridir. Herkes zaman ayırıp yaprak saramadığı için, dolmalarınız pek hora geçer. Aslında bunu hazırlamak çok zorda değildi...

Kereviz Dolması

Kereviz dolması, kereviz mutfaklarda çok sık yer verilmeyen, ancak sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Kalori bakımından oldukça düşük bir içeriğe sahip olduğu için diyet listelerinde de kullanılabilir. Kereviz aslında tat olarak değil sağlık açısından çok faydalı olduğu için ön plana çıkarılmalıdır. K vitamini bakımı...

Kalamar Dolması

Kalamar dolması günümüzde daha çok deniz olan bölgelerde yapılan yiyeceklerden biridir. Doğu bölgelerde çok fazla yapılmayan ve hatta bilinmeyen bu yemek tabi ki bir deniz ürünü olan kalamardan yapılmaktadır. Son derece lezzetli bir protein ve enerji kaynağı olan kalamar dolması, insanların çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Oldukça lezzetli...

İncir Dolması

İncir dolması, İncir ana vatanı, Asya ve Doğu Akdeniz olan ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türüdür. Bu bitki türünün meyvesine de incir denilmektedir. İncir bitkisi dutgiller familyasına ait olan incirin neredeyse bine yakın cinsi bulunmaktadır. Bu özelliği ile de dünyada meyve verebilen tek bitki olma özelliğine sahiptir. İncir bitki...

Biber Dolması

Biber dolması, Türk mutfağında çok önemli yer tutan yemeklerden biridir. Çok eski zamanlardan beri insanların yaptığı bu yemek türü, ülkemizde tüm yörelerde yapılmaktadır. Genellikle tüm yörelerde yapılışı aynı olan bu yemek oldukça yaygın olarak yapılmasının yanı sıra aynı zamanda insanlar tarafından da çok sevilmektedir. Ülkemizin dışında ...

Etli Kuru Patlıcan Dolması

Etli Kuru Patlıcan Dolması; Güney ve Güney Anadolu bölgemizde taze patlıcanların yazın özellikle sonbaharda havaların kuru olduğu dönemde alınıp içerisinin oyularak gölge bir yerde kurutularak yapılması ile elde edilen kuru patlıcanların kışın dolma içi ile doldurulmasından yapılan yemektir. Özellikle Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, Kahrama...

Yeşil Biber Dolması

Yeşil biber dolması; yaz mevsimlerinin en güzel yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Ülkemizde seracılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte yaz mevsiminde yedeğimiz tüm sebze ve meyvelere her mevsimde ulaşma şansına sahibiz. Her ne kadar yaz mevsiminde ki kadar lezzetli olmasa da canınız çektiğinde kışın da bulacağınız yeşil dolma ile ha...

Kıymalı Patlıcan Dolması

Kıymalı patlıcan dolması, kıymalı patlıcan dolması hem lezzetli hemde oldukça besleyici bir yemektir. Patlıcan ile birçok yemek yapılsa da patlıcan denince ilk akla gelen dolmadır. Bu dolmalar ise ister zeytinyağlı olsun isterse kıymalı her ikisi de birbirinden farklı ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca patlıcan dolmasını her mevsimde yapmakta ...

Çiçek Dolması

Çiçek Dolması, Geleneksel ve otantik özelliklerinden dolayı oldukça dikkatini çeken kabak çiçekleriyle yapılan çiçek dolması yaz aylarının farklı bir lezzetidir. Kabak çiçeklerinin dolması kadar kızartması da çok güzel olur. Kabak çiçeklerinin hepsiyle dolması yapılmaz. Çiçek dolması kabağa dönüşmemiş çiçekleri kullanılarak yapılır. Ka...

Bumbar Dolması

Bumbar Dolması diğer adıyla mumbar dolması koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir yemek çeşididir. Daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Doğu Anadolu Bölgesinde yapılan bu dolma çeşidi diğer yörelerde de zaman zaman yapılır. Ağır bir yemek olması sebebi ile yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketi...

Havuç Dolması

Havuç dolması, havucun rengi sayesinde görünüşü de tadı kadar çok güzel oluyor. Bu havuç dolması havuç sayesinde çok sağlıklı ve vitaminli oluyor. Havuç dolması vitamin, minarel ve protein kaynağıdır. Özellikle havuç sağlığa çok faydalıdır. Besin lifi bakımından çok zengin bir sebzedir. Havuç dolması olarak da tüketilmesi çok faydalı oluyor...

Sütlü İncir Dolması

Sütlü İncir Dolması, alışa gelmiş tatlıların dışında farklı bir lezzettir. Genellikle ege yöresinde sık sık tüketilmekte. Sütlü incir tatlısı oldukça hafif bir o kadar lezzetli ve sağlı bir tatlı çeşidi olarak bilinir. Pastahaneleri de satılan hazır tatlılar yerine çocuklarımıza sütlü incir tatlı tüketmesi daha sağlıklı. Son dönemlerde ...

Antep Dolması

Antep Dolması, diğer adıyla kuru dolmanın yapımı sanıldığı kadar zor değildir lezzet yönünden de oldukça güzeldir. Antep dolmasının usulü ekşi olmasıdır. Bunun için nar ekşisi, limon suyu veya sumak ekşisi kullanabilirsiniz. Antep dolması yaparken dikkat etmeniz gereken nokta kuru malzemeyi çok haşlamamanız çünkü çok haşlanırsa dolmanız dağı...

Kurutulmuş Patlıcan Dolması

Kurutulmuş patlıcan dolması, enfes tadı ile yemeye doyamayacağınız herkesin severek yiyeceği bir dolma tarifidir. Daha önceden kurutulmuş patlıcanların içi doldurularak yapılan bu tarif yapımı ile de oldukça basit ve pratiktir. İşte lezzeti ile damaklar da enfes bir tat bırakacak olan kurutulmuş patlıcan dolmasının yapılışını beraber in...

Etli Beyaz Lahana Dolması

Etli Beyaz Lahana Dolması; Aslında lahana dolması olarak geçse de genelde lahana sarması olarak bilinmektedir. Sarma; Yaprak sarması ya da Yaprak dolması, bulgur ya da pirinç başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, genellikle beyaz lahana, karalahana, dut yaprağı, asma yaprağı ya da kiraz yaprağı sarılmasıyla yapılan bir yiyecek. Osmanlı ...

Patlıcan Dolması

Patlıcan dolması, patlıcan mutfaklarda yaygın bir şekilde kullanılan sebzelerden biridir. Besleyici özelliği yüksek olan patlıcan birçok şekilde hazırlanarak değişik ana yemekler ortaya çıkabilir. Ayrıca salata, turşu gibi farklı amaçlar için de kullanılan sebzelerden biridir. Yazın kurutularak saklanabildiği için tüm yıl boyunc...

Mantar Dolması

Mantar dolması, belki de daha önceden hiç tatmadığınız bir yemek. Ancak değişik lezzetler her zaman yemeklerinize renk katacaktır. Biliyorsunuz mantar kalorisi oldukça düşük bir besindir. Bu nedenle mantar dolması tarifini kilo vermek isteyenler, kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler mutlaka denemelidir. Bu dolmayı hazırlamak fazla zama...

Pazı Dolması

Pazı dolması bazı insanlar tarafından tevek sarması olarak bilinmektedir. Aslında iki isim de bu yemek için uygundur. Bazı yörelerde tevek sarması, bazı yörelerde yaprak sarması, bazı yörelerde ise pazı dolması olarak geçen bu yeme şüphesiz ülkemizin %95' inin sevdiği bir yemektir. Pazı dolması son derece büyük el becerisi gerektirmektedir. ...

Pırasa Dolması

Pırasa dolması, pırasayı sevmeyenler bile dolmasını beğenerek yiyecektir. Pırasanın dolmasını yapmak istiyorsanız, mümkün olduğu kadar kalın olanlarını tercih etmelisiniz. Pırasaların sadece beyaz kısımlarını kullanacağız. Yeşil yapraklarını da yıkadıktan sonra tencerenin dibine koyabilirsiniz. Hem dolmanızın dibi tutmaz, hem de pırasanın be...

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz lahana dolması, beyaz lahana ile yapılan dolma özellikle kıyma ile yapılınca çok lezzetli olur ve çok severek tüketilir. İnsanlar damak tadına göre lahana dolmasını sade bulgur ile pirinç ile ya da her ikisini karıştırarak ya da içerisine kıyma koyarak yaparlar. Kimi ise sarmayı sade bulgur ve pirinç ile yapar tencerenin dibine et ya d...

Hindi Dolması

Hindi Dolması, çoğunlukla özel günler de ve davet gibi etkinlikler de yapılan bir dolma çeşididir. Hindi dolması her ne kadar yılbaşını anımsatan bir yemek olsa da normal davet günlerinde de yapılabilir. Hindi eti sağlık için de faydalı bir et olduğu için her zaman tüketilmesinde de fayda olacaktır. Hindi Dolması...

Enginar Dolması Tarifi

Enginar dolması tarifi, enginar ömrü kısa olan bir sebzedir. Kış sonuna doğru çıkar, kısa sürede tükenir. Bu nedenle enginar dolması yapmak için acele etmelisiniz. Özellikle taze olduğu ilk zamanlarda yapraklarıyla birlikte bu tarifi denemelisiniz. İlerleyen zamanlarda enginarın yaprakları kartlaşmaya başladığından dolma yapamazsınız. Yapımı...

Kaburga Dolması

Kaburga Dolması, Kaburga dolmasını yapmak biraz zahmet ve beceri istemektedir. Lezzetiyle dillerden düşmeyen kaburga dolması yörelere göre isimleri de değişmektedir. Kaburga dolmasının yapılışı şu şekildedir;Malzeme Listesi1 adet 7-8 kalemlik kuzu kaburga1 adet büyük boy ...

Dolma Biber

Dolma biber, dolma yemekleri içerisinde en çok sevilenlerinden biridir biber dolması. Çok sevilerek yenilir ve hemen her evde yapılır. İster fırında ister tencerede yapabilirsiniz. Sade pirinç ile ya da kıyma ile harç hazırlayarak biber dolması yapılabilir. İkisi de çok lezzetlidir. Fakat et severler dha çok kıymalı tercih ederler. Hazırlama...

İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç pilavlı tavuk dolması, çoğunlukla özel günler de veya yeni yıla girerken çoğunlukla tüm ailenin bir arada olduğu zamanlar da tercih edilen bir yemek türüdür. Sevdiklerinizin bir arada olduğu zamanlar da iç pilavlı tavuk dolması hazırlayabilir ve güzel bir ziyafet geçirebilirsiniz. İç Pilavlı Tavuk ...

Ekşili Dolma

Ekşili dolma, dolma Türk mutfağında bir çok sebze, meyve ile yapılabilen vazgeçilmez yemek türlerinden biridir. Ara sıcak olarak yapılabileceği gibi ana yemek olarak da sofraları süsleyebilen bir lezzettir. Ekşili dolma içinde nar ekşisi, limon gibi ürünler kullanılarak hazırlanır. Aşağıda vereceğimiz ekşili dolma tarifinde ekşi...

Elma Dolması

Elma dolması, oldukça değişik bir tarif olan elma dolması pek çok kişi tarafından bilinen bir dolma değildir. Lakin çoğunlukla İstanbul bölgesinde sık yapılan bir yemek türüdür. Kullanılan elmaların ekşi elma olması yemeğin olmazsa olmazıdır. Daha önce elma dolması yemeğini yapmamış iseniz önereceğimiz tarif ile zorlanmadan hazırlaya...

Soğan Dolması

Soğan dolması, soğan herşeyi ile faydalı bir sebzedir. Yemeklerin olmazsa olmazlarından da biri. Biz de lezzetli soğan dolmasının tarifini, yapılışını anlatıcaz. Soğan dolması soframıza farklılık ve lezzet katıcak. Misafirlerimize yeni bir yemek tattırmış olucaz. Farklı ve sağlıklı yemeklerden biri de soğan dolması. Hem yapılış açısında...

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, Kuru dolma, özellikle Gaziantep yöresinde meşhur olan bir yemektir. Fakat tüm Anadolu da yapılış şekli neredeyse aynıdır. Genellikle etli olarak yapılan kuru dolmayı, etsiz de tercih edebilirsiniz. Fakat ben pek çok kez deneyip çok memnun kaldığım etli kuru biber dolması tarifini, sizlerle de paylaşmak istedim.<...

Etli Yaprak Dolması

Etli yaprak dolması, özellikle İç Anadolu bölgesinin en favori yemeklerinden bir tanesidir. Yaprak sarmasına hayır diyebilen hiç kimse tanımıyorum. Üzüm yaprağı bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik sağlığı açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Yaprak dolması zeytinyağlı olarak yapılabileceği gibi kıymalı ve kemikli et ile de y...

Zeytinyağlı Lahana Dolması

Zeytinyağlı lahana dolması, sevilen dolma türlerinden biridir. Özellikle lahananın bol olduğu kış mevsiminde sıklıkla yapılır. Hem çok lezzetli hem de marifet isteyen bir yemek tarifidir. Zeytinyağlı lahana dolması Anadolu mutfağında hemen her evde yapılan lezzetli yemeklerden biridir. Fakat biraz meşakkatli bir yemektir. Lahananın haşlanmas...

İskilip Dolması

İskilip Dolması, genellikle Çorumun İskilip ilçesinde yapılan yöresel bir yemek çeşididir. İskilip dolması bir ismi dolma olsa da bir çeşit etli bir pilavdır. Ama lezzet bakımından diğer pilavlara göre kıyaslarsanız sıradan pilavlara göre çok lezzetlidir. İskilip dolması özellikle düğün ve sünnet davetlerinin vazgeçilmez yemeğidir.

İşkembe Dolması

İşkembe dolması; koyun gibi ot ile beslenen hayvanların mideleri dört odadan oluşur. Yedikleri otlarda bulunan selülozun sindirilmesi oldukça zordur. Bu sindirimi sağlamak için hayvanların midesi odadan oluşur ve her oda kendi enzimleriyle sindirimi gerçekleştirir. Bu odalardan ilki ise işkembedir. İşkembe harika bir protein kaynağı olan iş...

Kıymalı Lahana Dolması

Kıymalı lahana dolması, lahana dolması bitlis yöresine özgü bir dolmadır, fakat bütün bölgelerimizde ve herkesin severek yediği bir dolma çeşitidir. Bazılarına lahana dolması yapmak zor gelir, oysa yaprakları güzelce ayırıp haşlarsanız oldukça kolaydır. Üstelik lahana dolması yaparken yaprakların iki tartafını kapatmanızada gerek yoktur. La...

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, misafirimiz geldiği zaman bizi ne yapacağız derdinden kurtaran yemeklerden biri belki de. Hem lezzeti hem de görünüşü ile sofraya zenginlik katıyor diyebiliriz. Yapılışı ile de gayet kolay ve pratik denilebilir. Sanırım önceliğimiz lezzeti. Lezzetine doyum olmayan etli kabak dolmasının püf noktalarını ve tarifini sizlerle...

Şalgam Dolması

Şalgam dolması; Yöresel yemeklerden biridir şalgam dolması. Erzurum yöresine ait bir yemektir. Hem sağlık açısından hem de lezzet açısından çok güzeldir. Şalgam A, B, C vitaminleri bakımından çok zengindir. Özellikle şalgam kış aylarında daha çok tüketilir. Şalgam kebapların yanında şalgam suyu olarak tüketilir. Şalgam dolma...

Patates Dolması

Patates dolması, yapımı da diğer dolma çeşitlerine çok fazla benzemektedir. Fakat patates ile dolma yaparken mutlaka kıyma kullanmaya özen gösterin. Patates dolması kıymalı daha lezzetli olur. Çocuklar genellikle sebze dolmalarını pek sevmezler. Fakat patates dolması diğer dolmalardan bu konuda biraz daha farklıdır. Çocuklar genellikle ...

Yaprak Dolması

Yaprak dolması; hemen hemen her sofraya yakışan Türk mutfağının en özel yemeklerinden bir tanesidir. Bayram sofraları, Ramazan yemekleri, günler, v.s saymakla bitmez. Yaprak sarması için annem hep tek başına yapılması zor ama tek başına yemesi kolay olan yemek der. Aslında işin başına geçildiğinde zor olan hiç bir şey yoktur. Unutmayın ...

Bulgurlu Kabak Dolması

Bulgurlu kabak dolması, yapımı kolay olan yemekler içerisinde yer alır. Kabak içerdiği besin değeri ile oldukça faydalı olan sebzeler arasında yer alır. İçerisinde bulunan magnezyum, demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sebeple en az haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Kabağın bulgurla doldurulması sağlık açısından da son d...

Yumurta Dolması

Yumurta dolması, daha evvel duydunuz mu bilmiyorum ama ben ilk duyduğumda şaşırmıştım. Yumurtanın da dolması olur mu? diye düşünmüştüm ama araştırdım geliştirdim ve aslında mükemmel bir lezzet olan yumurta dolması tarifini sizler için kendi yaptığım gibi yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim. Aslında düşünecek olursak bir çok şeyin dolması ya...

Bulgurlu Dolma

Bulgurlu Dolma, Orta doğuda ve yurdumuzun Güneydoğu ile Güney yemeklerinin de oldukça önemli yer tutan bulgur insanoğlu tarafından bilinmekte olan ilk taneli enfes, besleyici bir lezzettir. İncil den öğrendiklerimize göre; İsrail oğulları, Hititler ve Babiller milattan 400 bin sene önce de bulgur kullanılmıştır. Milattan sonra Mısırlılarda b...

Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma, Zeytinyağlı yemeklerin başında gelen zeytinyağlı dolma kalabalık sofraların vazgeçilmezleri arasında ilk sırada gelmektedir. Zeytinyağlı dolmanın lezzetinin fazla olmasını istiyorsanız kuru soğanı fazla kullanmanız gerekmektedir. Bu önemli püf noktalarından bir tanesidir. Diğer önemli olan püf noktaları ise dolmanın pirin...

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması, Zeytinyağlı enginar hem besleyici, hem düşük kalorili, hem sağlıklı ve besleyici ve oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Zeytinyağlı enginar ege bölgesinde oldukça sık yapılmaktadır. Enginar yazın pazarlarda tane olarak satılıyor ama kışın pazarda bulmak zor, fakat market raflarında konserve olarak rahatlık...

Biber Dolması Turşusu

Biber Dolması Turşusu; Diğer turşularımızdan biraz farklı olan biber dolması turşumuzun içini bildiğimiz dolmaya benzer dolduruyoruz:) Dolma yaparken içine bulgurlu harç koyuyoruz. Bunda ise sebzeli yani domates, biber ve sarımsaklı bir harç hazırlayıp dolduracağız. Çok farklı bir lezzete sahip olan bu tarifime denedikten sonra doyamayacaksı...

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Zeytinyağlı Pırasa Dolması, Dolmayı etsiz tercih ettiğim için zeytinyağlı olarak pırasayı sarmayı istedim. Pırasa dolmasına zeytin yağının daha çok yakıştığını düşünüyorum. Ancak siz dilerseniz etli yaparken zeytin yağı yerine tere yağını kullanabilirsiniz. Zeytinyağlı Pırasa Dolması Malzemeler:

Balkabağı Dolması

Balkabağı Dolması, Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan balkabağı lezzetli tarifler ile sofralarımızı süslemektedir. Lezzetinin yanı sıra da faydaları saymakla bitmez. İçeriğinde nişasta, magnezyum, beta karoten, A,B,C vitaminleri, çeşitli aminoasitler, yağ, demir, çinko, magnezyum gibi vücudumuz için oldukça yararlı maddeler bulunmaktadır...

Karalahana Dolması

Karalahana Dolması, karalahana yaprağının içine bulgur ve pirinç olmak üzere yöresine göre değişen iç malzemeler konularak sarılan bir yemek dolma çeşidi yemektir. Karadeniz yöresine ait olan karalahana dolması zaman için her yöre kendine has değerler katarak hazırlayıp beğeniye sunmuşlardır. Karalahana her yöreye göre kıymalı yada zeytin ya...

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması: En sevilen tariflerden biri olan zeytinyağlı lahana sarması. Bazı kişiler göre zeytinyağlı dolma içinde kuş üzümü ve çam fıstığı sevmese dahi bence bu iki malzemeden de oldukça çok olmalı. Haşladığınız lahana yapraklarının suyunu dolmayı pişirmek için kullanmak pek tercih edilmez. Ama bazıları da bu haşlama...

Tavuklu Enginar Dolması

Tavuklu enginar dolması, sizler için farklı lezzet tarifleri hazırlamaya tavuklu enginar dolması ile devam ediyoruz. Enginar sevmeyenlere enginarı sevdirecek mükemmel lezzetlerden bir tanesi daha, enginarı aromasından dolayı pek seven yok gibidir. Yada yemeğini yapmayı bilen çok fazla kişi yoktur eminim. Fakat sağlık açısından da önemli bir ...

Lahana Dolması

Lahana Dolması, Lahana geniş ve kalınca kat kat yapraklı sonbahar ve kış sebzesi olarak yetiştirilen turpgillerden olan bir bitkidir. Bir çok çeşidi bulunmaktadır. Beyaz, kırmızı ve kara lahanadır. Türkiye de en çok beyaz lahana tüketilir. Beyaz lahananın bir çok faydası vardır. Özellikle zayıflama da oldukça faydalıdır. Beyaz lahanadan bir ...

Etli Lahana Dolması

Etli lahana dolması, Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan etli lahana dolması yapılışı biraz zahmetli olsa da lezzet ve doyurucu özelliği bakımından vazgeçilmeyen yemekler arasındadır. A, C vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahip olan lahana lif, protein ve karbonhidrat bakımından da zengin bir sebzedir. Etli l...

Balık Dolması

Balık dolması, Balığın birçok türü vardır. Ama sazan balığından çok güzel oluyor. Balık dolması akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir yemeğidir ve çokça tercih edilen bir yemektir. Aynı zamanda sağlık açısından da bir çok faydası vardır. Özellikle omega 3 yağı içermesi sebebiyle bir çok hastalıkları önlüyor. Beyin, sinir sistemi, kemik...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, Lezzetiyle dillerden düşmeyen dolma çeşitleri ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle hemen hemen bütün yaş grupları tarafından tercih edilmektedir. Her kişinin tercih ettiği dolma çeşidi farklıdır. Zengin Türk mutfağında birden fazla dolma çeşidi bulunmak...

Dolma

Dolma, dolma çeşitli sebzelerin kıyma pirinç bulgur soğan maydanoz salça domates baharat karışımları ile doldurulması ve pişirilmesidir. Patlıcan biber kabak yaprak lahana enginar pırasa gibi sebzeler ile dolmalar yapılır. Dolma yapılınca salçalı domatesli soslar ile pişirilir. Etli dolma ve sarmalar sıcak olarak servis edilir. Zeytin yağlıl...

Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı Kabak Dolması, Yapılışının basit olması ve lezzetli olması nedeniyle Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan dolma çeşitlerinden biri de kıymalı kabak dolmasıdır. Kıymalı kabak dolmasının yapılışı şu şekildedir; Malzeme Listesi;6 adet orta boy kabak400...

Soğan Dolması Tarifi

Soğan dolması tarifi, soğan dolması Türk mutfağında geleneksel olarak yapılan ve genelde ana sıcak olarak kullanılan bir dolma türüdür. Özel günlerde, davet masalarında ya da ortaya değişik bir tarif çıkarmak istendiğinde yapılabilir. Soğan dolması dolma tarifleri arasında sıkça adı geçse de pek tercih edilmeyen ancak oldukça le...

Ayva Dolması

Ayva dolması, lezzet ve görsellik bakımından mükemmel bir tarif olan ayva dolması ile hoş ve farklı bir akşam yemeği ya da öğlen yemeği hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, davet sofralarında sık sık tercih edebileceğiniz bir tarif olan ayva dolması ile günün yıldızı olabilirsiniz. Biraz zahmetli bir yemek tarifi olsa da sonuca u...

Midye Dolma

Midye Dolma, Eski zamanlardan buyana oldukça hoşlandığımız, fakat memleketten oldukça uzaklara gitmeden önce evde yapılabileceğini asla düşünmediğimiz bir meze türüdür. Yokluk gelişmenin anası gerçekten de. Yaklaşık olarak son dört sendir yapıyoruz ve daha ilk denemelerden bu yana, gözlerimiz kapalı halde tüketirken gürültüleri ve kokul...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı biber dolması, Kırmızı biber, kırmızı rengi ile gözümüzü, tadıyla yemeklerimizi şifa veren kırmızı biber içinde bulunan mineral ve vitaminlerle şifa deposudur. Özellikle C vitamini açısından zengindir. Limondan daha da fazla C vitaminine sahip olup, bu sayede vücudumuzun kolajen yapımında etkin rol oynar. Kolajen maddesi sayesin...

Domates Dolması

Domates dolması, domates bir yaz sebzesi olduğu için domates dolması da genel olarak yaz mevsiminde daha sık yapılır. Kış mevsiminde de yapılması olağandır. Ancak kışın olan domatesler sera olduğu için kokulu değildir ve yaz mevsimin de yetişen domateslere oranla lezzeti daha azdır. Zeytinyağlı veya etli olarak domates dolmasını hazır...

Kurutulmuş Biber Dolması

Kurutulmuş Biber Dolması, Birçok kişinin sevdiği ve sık sık yapmayı ihmal etmediği bir yemek türü olan biber dolmasının zeytinyağlı biber dolması, kıymalı biber dolması, etli biber dolması, fırında biber dolması, peynirli biber dolması gibi birbirinden lezzetli pek çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle diğer bölgelere göre daha fazla g...

Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması, Erzurum dan ünü bütün ülkeye hatta bütün dünyaya dağılmış olan çok lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. Kadayıf dolması Erzurum ile o kadar özdeşleşmiştir ki, artık herkesin aklıma Erzurum deyince kadayıf dolması gelmektedir. Lezzeti ile çok büyük üne kavuşmuş olan bu muhteşem tatlıyı sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırl...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince do...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı v...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domat...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019